Αυτεπίστροφον

Θα παρακολουθούμε με προσοχή την έρευνα των  Αρχών για τη NovartisΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα της αγόρευσης του ειδικού κατηγόρου βουλευτή του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ελαβε τον λόγο αμέσως μετά τον αείμνηστο καθηγητή μου στη Νομική Σχολή Θράκης Κώστα Κωνσταντινίδη και υπήρξε αθωωτικός για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Η αλήθεια δεν πέρασε μπροστά από το δικαστήριό μας» τόνισε. Χρόνια αργότερα ιστορικοί συνεργάτες του Ανδρέα με διαβεβαίωσαν ότι ο Παπανδρέου δεν πήρε χρήματα από τον Κοσκωτά, ότι η παροιμία «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» έχει και αντίστροφη ανάγνωση, και ότι η πλειοψηφία 7-6 υπέρ της αθώωσης του Ανδρέα σε εκείνο το δικαστήριο άλλαξε τελευταία στιγμή.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου, που ωφελήθηκε από την παραπομπή του (40% η Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Νοέμβριο του 1989), είχε ενημερωθεί μέσω αγγελιοφόρου πολιτικού προσώπου ότι καταδικάζεται με αναστολή. Αλλά ο συσχετισμός ανετράπη.Δεν θα ξεχάσω επίσης ποτέ την ημέρα που συνεδρίαζε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι, «σκάνδαλο» στο οποίο επένδυσε το ΠΑΣΟΚ για να στείλει τον Καραμανλή φυλακή. Η ψηφοφορία διεξήχθη τα ξημερώματα. Ντροπιασμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απάλλαξαν τους υπουργούς της Ν.Δ. ελλείψει στοιχείων. Ανακαλώ στη μνήμη μου αυτά τα δύο περιστατικά για να υπογραμμίσω τα εξής: Η ποινική διαδικασία είναι εξαιρετικά επίπονη και δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό θέατρο. Εάν έχεις τη φιλοδοξία να παραπέμψεις δύο πρωθυπουργούς και έναν αντιπρόεδρο, πρέπει να έχεις κάτι παραπάνω από τις ακριτομυθίες υπαλλήλων που «ομολογούν» για να γλιτώσουν από κατηγορίες φοροδιαφυγής. Εάν έχεις, δεν υπάρχει πολίτης που θα πει «όχι» στη διερεύνηση σκανδάλου.

Ολα στο φως. Κανείς δεν καλύπτει κανέναν. Εάν, όμως, δεν έχεις και περιορίζεσαι σε επικοινωνιακές κορόνες στη βάση των αποκαλύψεων «κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πω», τότε δεν θα αργήσει η μέρα που η σκανδαλολογία θα καταλήξει σε αυτεπίστροφον.

Θα παρακολουθούμε με προσοχή την έρευνα των Αρχών για τη Novartis. Και αναλόγως των αποδεικτικών στοιχείων θα τοποθετούμαστε. Διότι μπορεί η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης (έναν μήνα ήταν στην Αμερική συνεργαζόμενη με το FBI), αλλά η εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων της έρευνάς της έγινε κατά τρόπο τόσο ερασιτεχνικό από τους κατσαπλιάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε γεννώνται ερωτήματα.

Ο υπουργός Υγείας λέει ότι ξέρει τους μάρτυρες, ο υπουργός Αμυνας προεξοφλεί «φυλακές», ο πρωθυπουργός δίδει αναρμοδίως εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβάζει τον φάκελο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιφέρεται στον Αρειο Πάγο. Κάποιος να τους πει ότι η Ελλάς -στα χαρτιά τουλάχιστον- είναι κράτος δικαίου!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα