ΣΚΑΝΔΑΛΟ NΟVARTIS ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση είχε τον λαγό στο καπέλο και τον έβγαλε για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα
Από τον
Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Υπάρχουν δύο ξεχωριστά ζητήματα. Η επικοινωνιακή – πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis και η δικαστική υπόθεση αυτή καθεαυτή.

Είναι προφανές πως ο χρόνος επιλογής της αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή επελέγη με πολιτικά και επικοινωνιακά κριτήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ τρόμαξε από τα αχανή συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, όπου συμμετείχαν και πολλοί ψηφοφόροι του. Απατη πήγε η κοινή προπαγάνδα αριστερών και νεοφιλελεύθερων εθνομηδενιστών. Τζάμπα οι ειρωνείες, οι ύβρεις, οι εξυπνακισμοί από όλους τους πουθενάδες της πολιτικής, της ψευτοδιανόησης και της δημοσιογραφίας. Τζάμπα οι τραμπουκισμοί κατά του Μίκη στο σπίτι του από τους παρακρατικούς του Σόρος και στα ΜΜΕ από τους έμμισθους κονδυλοφόρους.

Ο λαός μίλησε, και μάλιστα χωρίς κανέναν κομματικό κηδεμόνα. Η δε κυβέρνηση, με προφανή έλλειψη ψυχραιμίας, αντί να αρκεστεί να δηλώσει «Αφουγκραστήκαμε το μέγα πλήθος και το φρόνημά του και θα καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων», άφησε κάτι χαλιαμάγκουρες να σβήνουν ημερομηνίες σε βίντεο, υποτίμησε και πρόσβαλε τον κόσμο, όταν κι οι μισοί ψηφοφόροι της αποδοκιμάζουν τη σύνθετη ονομασία.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, είχε τον λαγό στο καπέλο και τον έβγαλε για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Ομως η τυχόν ανομία κάποιων από τους προηγούμενους δεν μπορεί να συμψηφιστεί με τυχόν ενδοτικές παραχωρήσεις των νυν στον σκοπιανό σοβινισμό. Αλλο τα μήλα κι άλλο τα πορτοκάλια, το μάθαμε στην Πρώτη Δημοτικού, σύντροφοι, κι ο λαός απέδειξε πως, άφραγκος και άνεργος, βάζει πάνω απ’ όλα την εθνική του ταυτότητα και περηφάνια.

Πολλοί δώσανε το τελευταίο τους εικοσάρικο για να πάνε στα συλλαλητήρια. Και να θυμάστε πως αυτός που έρχεται από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να διαδηλώσει και να περπατήσει όλη την Αθήνα με τη Σημαία του ψηλά, υπό τις ύβρεις της ψευτοελίτ, δεν είναι από αυτούς που απέχουν. Εχει άποψη, δεν είναι χαζοπελατάκι των πολιτευτάδων, θα πάει στην κάλπη και όποιους θεωρεί πως έχουν αντεθνική στάση θα τους ρίξει φούμο, που θα γίνουν σαν τον Καζαβούμπου.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει αυτή καθεαυτή η δικαστική υπόθεση. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη διαλεύκανσή της είναι η μεγαλύτερη ντροπή της Μεταπολίτευσης, ο περιβόητος νόμος περί «ευθύνης» -άντε μην πω καμιά κουβέντα- υπουργών, του περιδεούς, όπως είδα στην Κοσιώνη, Ευάγγελου Βενιζέλου, της υπουργάρας που είχε την πιο διεστραμμένη δημοσιονομική ιδέα: να μπει το χαράτσι για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ή πληρώνεις «ενοίκιο» για το ίδιο σου το σπίτι ή θα διαβάζει το παιδί σου με κεριά και θα μαγειρεύεις με μαγκάλι.

Ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα στην κάλπη, αποκτώντας το μαύρισμα του συμπαθούς Ταμτάκου. Η δε προκλητική επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Αρειο Πάγο δεν ήταν παρά ένα προπαγανδιστικό όπλο, με σκοπό να σκορπίσει σοκ και δέος σε όσους έχουν τυχόν λερωμένη τη φωλιά τους, στη σκέψη της χειραγώγησης, προστιθέμενης στην εσωτερική γνώση πως στάζει η ουρά τους λάδι.

Εάν ρωτήσετε και τον τελευταίο βοσκό στην Πίνδο, δεν θα εκπλαγεί στην είδηση πως κάποιοι κονόμησαν δισεκατομμύρια από την υγεία. Θα ειπωθούν βέβαια τέρατα, θα προσπαθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να λερώσει και αθώους για να τους εξουδετερώσει πολιτικά, όμως η λύση είναι μονόδρομος: πλήρης διαλεύκανση, φως παντού. Αν πάνε να στήσουν σκευωρία κατά κάποιων, θα γίνει μπούμερανγκ και θα τους έρθει πίσω, στο δόξα πατρί.

Ομως για κάποιους κάτω από τον καπνό σίγουρα υπάρχει φωτιά. Και μπορεί τυχόν δωροδοκίες, η απιστία σε βάρος του Δημοσίου και άλλα αδικήματα να έχουν παραγραφεί χάρη στο νομοθετικό έκτρωμα «περί ευθύνης υπουργών», που εξασφαλίζει ατιμωρησία, μένουν όμως το «ξέπλυμα», η «ιδιοποίηση πόρων από εγκληματική δραστηριότητα», για να σας το πω πιο γκουρμέ επιστημονικώς. Οπως λένε οι Γιάνκηδες, «follow the money». Δεν κρύβονται τόσα λεφτά. Σε κάποιες υπερεάκτιες εταιρίες θα λιμνάζουν, σε παραδείσια νησιά, στη Σιγκαπούρη κι αλλού, αλλά πάντα υπάρχει ένα ίχνος, ένας δεσμός.

Οσο να ‘ναι, αλλάζει η ζωή σου με μερικά εκατομμύρια και κάπου φαίνεται αυτό. Κι ακόμη κι αν κάποιοι τη σκαπουλάρουν με παραγραφές, αν δει ο κόσμος πως μέσα στην κρίση εκμεταλλεύτηκαν την αρρώστια, τον πόνο των ασθενών για να λεηλατήσουν τη χώρα μέσω των δαπανών υγείας, ενώ η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, τότε δεν θα είναι απλά απόβλητοι. Δεν θα υπάρχει σπιθαμή ελληνικής γης να σταθούν, διότι καταλήστευσαν την Πατρίδα αιμορραγούσα και γονατισμένη.

*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα