«Συνωμοσία Σόρος κατά του Brexit»!

Η «Daily Telegraph» τον κατηγορεί ότι με «όχημα» μια φιλοευρωπαϊκή οργάνωση προσπαθεί να κάνει μπάχαλο τη ΒρετανίαΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Για συνωμοσία με σκοπό να αλλάξει την τροχιά του Brexit κατηγορεί τον Ουγγροαμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος η βρετανική «Daily Telegraph». Πιστεύοντας προφανώς ότι με το χρήμα μπορεί να αγοράσει τα πάντα, ο Σόρος χρηματοδότησε με 453.000 ευρώ τη φιλοευρωπαϊκή οργάνωση Best for Britain, που προσπαθεί να αντιστρέψει την εκπεφρασμένη βούληση του βρετανικού λαού και να σύρει τη χώρα σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Η ομάδα, που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., θα αρχίσει εντός του μήνα μια εθνική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Δεν είναι αργά να σταματήσουμε το Brexit» και απώτερο στόχο ένα νέο δημοψήφισμα ή ακόμη και… πρόωρες εκλογές! Διόλου τυχαίο που από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, πριν από μερικές εβδομάδες, ο Σόρος κυνικά προέβλεπε «πτώση» της Μέι! H «Telegraph» υπενθυμίζει ότι ο υπέργηρος δισεκατομμυριούχος είναι ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας», όταν οι κερδοσκοπικές κινήσεις του εις βάρος της στερλίνας πέταξαν το αγγλικό νόμισμα έξω από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα, το 1992, αποκαλώντας τον «τζογαδόρο».

Τώρα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο 87χρονος προσπαθεί να καθορίσει το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της χώρας, προμοτάροντας την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Πολλές δημοκρατίες τον έχουν κατηγορήσει για να ανάμειξη στα εσωτερικά τους, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ο Σόρος βρίσκεται πίσω από πολλά συλλαλητήρια κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ!

Η αποκάλυψη της δωρεάς και της σκοπιμότητάς της προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, με τον εκπρόσωπο της Μέι να διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη στην Ευρώπη.
«Η θέση της πρωθυπουργού σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η χώρα ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε., αυτό είναι που θα τηρήσουμε» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα