Ανοίγει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων ο Ν. Βούτσης

Εστειλε μήνυμα προς το ΒερολίνοΤο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ανοίγει εντός του έτους ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δείχνοντας πως το έχει στις άμεσες προτεραιότητές του. Για την πρωτοβουλία του αυτή ενημέρωσε χθες την αντιπρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Κλαούντια Ροτ, η οποία έδειξε συγκαταβατική. 

«Το 2018 θα γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται και στο κοινοβουλευτικό και στο διακρατικό επίπεδο, έτσι ώστε να συζητήσουμε για το θέμα των γερμανικών οφειλών» τόνισε ο κ. Βούτσης, προκαλώντας θετικά σχόλια. Οπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, «αυτό δεν έγινε νωρίτερα γιατί το πολιτικό σύστημα δεν ήθελε και δεν θέλαμε να γίνει εκ παραλλήλου αυτή η συζήτηση ανάμεσα στις δύο χώρες, γι’ αυτό το κρίσιμο και σοβαρό ζήτημα, έτσι ώστε κανείς στην Ευρώπη να μη διανοηθεί ότι υπήρχε διάθεση συμψηφισμού των εύλογων ελληνικών απαιτήσεων σε σχέση με τις εκκρεμότητες του οικονομικού προγράμματος».

Η θύμηση

Απαντώντας στον κ. Βούτση, η αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής υποστήριξε πως, αν και η ίδια γεννήθηκε το 1955, αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρεί πως είναι άμοιρη ευθυνών για όλα αυτά που συνέβησαν μεταξύ του 1941 και του 1945 στη χώρα μας.
«Ολα αυτά αποτελούν στοιχεία της δικής μου βιογραφίας και δεν συγκαταλέγομαι μεταξύ εκείνων που λένε ότι θα πρέπει να μπει μία τελεία, να τραβηχτεί μία γραμμή και να μην επανερχόμαστε σε αυτά τα ζητήματα. Δεν μπαίνουν τελείες στην Ιστορία. Η προϋπόθεση για να συνεχίσουμε είναι να υπάρχει η θύμηση για να μας οδηγήσει στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά η Ροτ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα