Η Ελληνίδα hairstylist στην κορυφή της Ευρώπης

Η Ευαγγελία Μορφογιάννη ταξιδεύειστον κόσμο και ανάγει την κομμωτική σε τέχνη και πολιτισμό. Τι είπε στη «δημοκρατία» για τη διάκρισή τηςΑπό την
Ελένη Σκάρπου

Αποτέλεσε το Saturday Girl δίπλα στο θρυλικό δίδυμο Toni & Guy και εκπαιδεύτηκε ως hair colorist. Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, έχοντας ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Στη Γερμανία εκπαιδεύτηκε επίσης ως make-up artist και είναι μέλος μέλος της International Artistic Team της Michelle Griffin – ομάδα που αναλαμβάνει πληθώρα διοργανώσεων που αφορούν κομμωτική, μακιγιάζ και γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με τη μόδα.

Εχει κάνει θαύματα στον κινηματογραφικό χώρο, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε μεγάλες διοργανώσεις και όχι μόνο. Κατά καιρούς έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια μουσικών βιντεοκλίπ και φωτογραφίσεων για εξώφυλλα άλμπουμ από γνωστά συγκροτήματα όπως οι HIM και οι Evanescence, ενώ επιμελήθηκε την εμφάνιση του Alice Cooper στην Αριζόνα, σε ένα κονσέρτο του.
Εχει κάνει συνεργασίες με σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως ο Κωνσταντίνος Ρήγος αλλά και με σχεδιαστές όπως οι Jena & Theo, νικητές του Fashion Fringe στο London Fashion Week το 2010.

Ξέρει να ξαφνιάζει

Η Ευαγγελία Μορφογιάννη είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που ξέρει και σε ξαφνιάζει μέσα από το ταλέντο της. Το ψαλίδι είναι η προέκταση των χεριών της και η σχέση της με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας τη στέλνουν συχνά πυκνά σε διαγωνισμούς και shows. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς όπως Wella Trend Vision, British Fame και British Fellowship, καταλαμβάνοντας στον τελευταίο την 1η θέση στην Ευρώπη και την 5η θέση παγκοσμίως.

Συνέδραμε στο γενικότερο styling, στο μακιγιάζ και στην κόμμωση της ελληνικής συμμετοχής με εκπρόσωπο την Αννα Βίσση στη Eurovision της Αθήνας και έβαλε το λιθαράκι της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από το 2011 δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και μέσα από την πορεία της έχει αναγάγει την κομμωτική σε τέχνη και προϊόν πολιτισμού, που μπορεί να εξάγει στο εξωτερικό κάνοντάς μας υπερήφανους.

Δίπλα στις ευπαθείς ομάδες

«Το να παρουσιάζεις τις δημιουργίες σου στο εξωτερικό, και μάλιστα σε παγκόσμιο διαγωνισμό, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι πραγματικά μια μεγάλη πρόκληση, που δεν σε αφήνει αδιάφορη. Ειδικά όταν μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό γνωρίζεις τον “πρίγκιπα των ξανθών μαλλιών” Κim Vo και επιβραβεύεσαι με ένα ταξίδι στο Λος Αντζελες, τότε ο στόχος της κορυφής είναι μονόδρομος. Οι εμφανίσεις μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και τις θετικές ψήφους, και με έστειλαν στην κορυφή. Μόνο υπερήφανη Ελληνίδα μπορώ να νιώθω για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διαγωνισμό της Schwarzkopf-Strong Bonds.

Το να αποκτάς διεθνή αναγνώριση πιστεύω πως είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών σου» αναφέρει η hairstylist Ευαγγελία Μορφογιάννη, η οποία πιστεύει ακράδαντα ότι η κομμωτική είναι κομμάτι πολιτισμού. «Στο πέρασμα των χρόνων είχαμε κομμώσεις εντυπωσιακές με φαντασία και πολυπλοκότητα, που μας έδωσαν στοιχεία για τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ανθρώπων. Η κομμωτική τέχνη αποτελούσε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού. Στη χώρα μας ειδικά νομίζω ότι γίνεται μια επανάσταση στον κλάδο.

Οι Ελληνες κομμωτές χαρακτηρίζονται από δημιουργικότητα, φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Σίγουρα ο κλάδος μας βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικά υψηλό επίπεδο» επισημαίνει η Ευαγγελία, που έχει πολλές φορές συμμετάσχει σε καμπάνιες προσφοράς σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με το ψαλίδι της, δίνοντας χαμόγελα και στιλ σε μικρούς και μεγάλους.

Δημιουργία

«Είναι ένα δημιουργικό επάγγελμα που απαιτεί γνώση και ταλέντο, και φυσικά έχει κοινωνική απήχηση. Εχεις να κάνεις με εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι ευτυχώς, όπως φαίνεται, διαθέτουν ευαισθησία. Ενα δυνατό παράδειγμα είναι η ανταπόκριση του κόσμου για τη δωρεά μαλλιών για τη δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη» λέει και παραδέχεται ότι οι Θεσσαλονικιές έχουν την αίσθηση του στιλ, προσέχουν την εμφάνισή τους, γι’ αυτό και τακτικά γίνονται αντικείμενο θετικού σχολιασμού, χωρίς βέβαια να υποβιβάζει το ευρύτερο ελληνικό θηλυκό ταμπεραμέντο. Επόμενος στόχος της; «Με μεγάλη μου χαρά θα ταξιδέψω εκπροσωπώντας την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στο Τορόντο του Καναδά και το Λονδίνο για το κλείσιμο της χρονιάς» εξομολογείται η Ευαγγελία Μορφογάννη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα