Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ, ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ

Νίκος Μομφεράτος, Παναγιώτης Ρουσέτης, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης, Ουίλιαμ Νορντίν, Παύλος Μπακογιάννης, Ρόναλντ Στιούαρτ, Τσετίν Γιοργκού, Θάνος Αξαρλιάν, Μιχάλης Βρανόπουλος, Ομέρ Σιπαχίογλου, Κωστής Περατικός, Στίβεν Σόντερς.

Ολοι αυτοί δεν θα πάρουν άδεια από τον τάφο τους… Δεν γίνεται. Οι δολοφόνοι τους, όμως, οι άεργοι πιστολάδες της 17Ν, θέλουν όλα τα δικαιώματά τους. Το κράτος δικαίου, το οποίο πολέμησαν, το χρειάζονται για να σπάει η ανία της φυλακής, για να παίρνουν άδειες, για να βλέπουν τους δικούς τους, για να κάνουν φιγούρα και κατήχηση στους ομοϊδεάτες τους και για να στρατολογούν νέους, επίδοξους κατά συρροήν δολοφόνους για το «αντάρτικο πόλης». Χρειάζονται και τα ΜΜΕ για να κάνουν δηλώσεις με θριαμβικό ύφος. Χρειάζονται και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκτονώνουν με λέξεις μίσους τη φωτιά που τους καίει τον νου και τους ωθεί να σκοτώνουν.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε 13 φορές ισόβια και σε 25 χρόνια κάθειρξης για τις προαναφερθείσες δολοφονίες. Στην έφεση, τα ισόβια έγιναν 11 για ισάριθμες δολοφονίες. Τα ισόβια του Κουφοντίνα, όμως, δεν είναι ισόβια. Οι άδειες που του δίνονται αποτελούν ευθεία πρόκληση για τις χαροκαμένες οικογένειες, για τη μνήμη των νεκρών, αλλά και για την κοινωνία μας, που βλέπει τους δολοφόνους να ξαμολιούνται ελεύθεροι και να σχεδιάζουν με την άνεσή τους τα επόμενα χτυπήματα.

Είναι στ’ αλήθεια απορίας άξιον: ποια είναι η σκοπιμότητα της χορήγησης τέτοιων αδειών και ποιο κέντρο δυνάμεως αποφασίζει να χαίρει τόσο προνομιακής μεταχείρισης ένας τόσο αδίστακτος κατά συρροήν δολοφόνος, όπως ο Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει αποκηρύξει τις πρακτικές που ακολούθησε στο παρελθόν. Αποτελεί ένα παράδειγμα προς… μίμηση για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τρομοκρατία. Το κράτος, στην περίπτωσή του, διευκολύνει την τέλεση κι άλλων συναφών εγκλημάτων και τη δημιουργία οργανώσεων που θα βαδίσουν στο αιματοβαμμένο μονοπάτι της 17Ν.

Αυτό το κακόγουστο, μακάβριο ανέκδοτο των αδειών σε στυγερούς εγκληματίες πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα