Τι είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Μητσοτάκη πριν ξεσπάσει η θύελλα;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρόσφατη συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτό αριστερά) με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ (φωτό δεξιά) στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς. Οχι, όμως, για τους λόγους που φαντάζεστε. Συζήτησαν επί μακρόν το Σκοπιανό και την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης, αλλά και θέματα εσωτερικής πολιτικής. Της τρέχουσας συγκυρίας. Της καυτής επικαιρότητας. Αν και δεν… ήμουν παρών -πώς θα μπορούσα, άλλωστε;-, δύναμαι βασίμως να υποθέσω ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την υπόθεση της Novartis σε πολιτικά ουδέτερη στιγμή. Προτού έρθει  το σκάνδαλο στο φως της δημοσιότητας. Δύναμαι, επίσης, να υποθέσω ότι όλο και κάτι θα γνώριζε ο  Αμερικανός διπλωμάτης από τις έρευνες των αμερικανικών Αρχών για να το μοιραστεί με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Τώρα, αν οι υποθέσεις μου είναι σωστές ή λάθος, ας αφήσουμε την ίδια τη ζωή να μας το πει.

•Παρατηρώ, πάντως, τις αντιδράσεις της Ν.Δ. στην υπόθεση Novartis με πάσα επιμέλεια. Διακρίνω έναν τόνο γενικώς μετριοπαθή, σαν να κρατά το κόμμα «πισινή» για το μέλλον φοβούμενο αποκαλύψεις. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη απέφυγε να υιοθετήσει στην ενημέρωση της Παρασκευής τους υψηλούς τόνους των Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλου εναντίον της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αλλωστε, για όσους το ξεχνούν, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε άριστες σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη διαχρονικά.

•Μια και αναφέρομαι στον υπουργό του κ. Τσίπρα, μια μικρή αποκάλυψη για τον κ. Παπαγγελόπουλο: Ο νυν υπουργός και πρώην εισαγγελικός λειτουργός δεν χρειάστηκε μέσον τρίτο πολιτικό πρόσωπο από τη Νέα Δημοκρατία για να γνωρίσει τον πρωθυπουργό, όπως διαδίδουν κάποιοι ανενημέρωτοι. Οταν μετακόμισε το 2011 στα βόρεια προάστια -ο Αλέξης ήταν τότε ανερχόμενος, αλλά στα χαμηλά του-, έκπληκτος ανακάλυψε ότι γείτονάς του ήταν η μητέρα του πρωθυπουργού Αρίστη. Ετσι, γνώρισε και τον Αλέξη κάθε φορά που εκείνος επισκεπτόταν τους γονείς του. Το 2012, μάλιστα, ο Τσίπρας τού έκανε πρόταση να αναμειχθεί περισσότερο ενεργά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την απέρριψε. Οσοι, λοιπόν, αναζητούν στις πρόσφατες εξελίξεις πολιτικά τρίγωνα και ανίερες συμμαχίες, καλό είναι να μην υποκύπτουν τόσο εύκολα σε θεωρίες συνωμοσίας.

•Ακούω ότι δεν ήταν και πολύ ενθουσιασμένος από την προοπτική σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, γιατί έχει τον φόβο ότι η Βουλή θα μετατραπεί σε Κολοσσαίο της Ρώμης. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο πρόεδρος γνησίως διαφωνεί με αυτή την προοπτική ή αφήνει να διαρρεύσει προς τα έξω την ανησυχία του για να διαφυλάξει τον ενωτικό ρόλο του στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

ΥΓ:Ακούω ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Σολτς, προορίζεται, εφόσον όλα πάνε καλά, για υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών στις επόμενες εκλογές στη Γερμανία. Γι’ αυτό «σκούζει» ο Γκάμπριελ.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα