ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ! Κουλούρι «βερεσέ» για μαθητές

Τραγικές αποκαλύψεις από κυλικειάρχες για τη στέρηση που βιώνουν τα παιδιά στα σχολεία του νομού ΗρακλείουΑπίστευτο κι όμως αληθινό! Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί μαθητές ψωνίζουν «βερεσέ» ακόμα και το κουλούρι για το κολατσιό από το κυλικείο του σχολείου, ενώ άλλα παιδιά δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα να φέρουν κολατσιό από το σπίτι!

Αυτή τη θλιβερή και συνάμα αποκαρδιωτική πραγματικότητα, ενδεικτική της βαθιάς κρίσης που συνεχίζει να πλήττει κυρίως τις οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου Σταύρος Οικονομάκης. 

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι αφορά τα σχολικά κυλικεία ενός μεγάλου αστικού κέντρου, αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση σε περιοχές με μικρότερα εισοδήματα.
Το να βλέπεις, όμως, ένα παιδί να στερείται το κολατσιό του και να μην έχει χρήματα ούτε για ένα κουλούρι, αλλά να αναγκάζεται να το ζητήσει από το κυλικείο του σχολείου του γιατί πεινάει, είναι αποκαρδιωτικό…

Εκείνοι που καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν τέτοιου είδους περιπτώσεις παιδιών είναι οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων, που είναι άνθρωποι και γονείς και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μισθωτών Κυλικείων Σχολικών Κτιρίων Ν. Ηρακλείου Σταύρος Οικονομάκης, απεικονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της πόλης.

«Η κατάσταση είναι δραματική… Στο σχολείο όπου διατηρώ το κυλικείο, από τα 500 παιδιά που φοιτούν μόνο περίπου τα μισά αγοράζουν από το κυλικείο. Είναι πολλά τα παιδιά που έρχονται στο σχολείο χωρίς καθόλου χαρτζιλίκι. Για να φτάσει ένας γονιός στο σημείο να μη δώσει καθόλου χρήματα στο παιδί του, φανταστείτε τι συμβαίνει στην οικογένεια… Είναι πραγματικά τραγικό!» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη, αρκετά παιδιά σε σχολεία της πόλης, κυρίως μαθητές δημοτικού, δεν έχουν χρήματα και αγοράζουν «βερεσέ» από το κυλικείο. Οπως αναφέρει, παράλληλα, ο τζίρος των κυλικείων έχει μειωθεί κατά περίπου 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα