71 νεκροί στο μοιραίο Αντόνοφ

Κανείς δεν επέζησε από την αεροπορική τραγωδία λίγο έξω από τη ΜόσχαΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Βουτιά θανάτου» λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του πραγματοποίησε χθες αεροσκάφος της Saratov Airlines, παρασύροντας στον θάνατο 71 άτομα (65 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος).

Το Αντόνοφ ΑΝ-148 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας και αμέσως σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Λίγη ώρα αργότερα το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτακτων Αναγκών ανέφερε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τουλάχιστον δύο σοροί εντοπίστηκαν σε χιονισμένη περιοχή λίγο έξω από τη Μόσχα.

Το μοιραίο αεροσκάφος, με προορισμό το Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, νοτίως των Ουραλίων, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, συνετρίβη κοντά στο χωριό Αργκούνοβο, 80 χιλιόμετρα από τη ρωσική πρωτεύουσα – ευτυχώς σε μη κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με το website παρακολούθησης πτήσεων Flightradar24, μόλις πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του το αεροσκάφος άρχισε να πέφτει με ταχύτητα 3.300 ποδών/λεπτό!

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο εκτός από τα σωστικά συνεργεία και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών κ. Μαξίμ Σολόκοφ. Λίγο αργότερα από το γραφείο του εισαγγελέα που είναι υπεύθυνος για τις μεταφορές ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Ρωσικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο πιλότος αμέσως μετά την απογείωση ανέφερε τεχνική βλάβη και ζήτησε αναγκαστική προσγείωση, την οποία δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι είδαν μια φλεγόμενη μπάλα στον ουρανό.

Οι αιτίες

Οι Αρχές δεν αποκλείουν αιτία της τραγωδίας να είναι η πρωτοφανής χιονόπτωση -η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες- που έχει τυλίξει τα πάντα στη Μόσχα σε ένα λευκό πέπλο. Το τρίτο επικρατέστερο σενάριο για την τραγωδία είναι το ανθρώπινο λάθος. Την απάντηση θα δώσει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, που εντοπίστηκε στο σημείο των ερευνών περίπου τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συλλυπήθηκε τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει ειδική επιτροπή διερεύνησης των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας και κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διαλευκάνουν την υπόθεση. Οι Αρχές ανακοίνωσαν τη συνέχιση των ερευνών και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τη χρήση ειδικού φωτισμού και drones.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα