Ξόρκισαν τα Μνημόνια με καρναβαλικούς ρυθμούς

Γλέντι και χορός σε γειτονιές και μεγάλες πόλεις ανά την ΕλλάδαΣτους ρυθμούς του Καρναβαλιού χόρεψε χθες ολόκληρη η χώρα, ενώ οι περιοχές που παραδοσιακά αποτελούν σημεία συνάντησης για τους λάτρεις της περιόδου του Τριωδίου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της Αττικής. 

Το Ζάππειο γέμισε με χρώμα, καθώς λιλιπούτειοι λάτρεις των Αποκριών διασκέδασαν στους ρυθμούς της σάμπα μαζί με τους γονείς τους. Μεγάλο ήταν το κέφι και στον Κεραμεικό, ενώ το αποκριάτικο γλέντι πήρε φωτιά σε Μοσχάτο και Νίκαια.

Στην Πάτρα

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν τους χιλιάδες μικρούς καρναβαλιστές, οι οποίοι παρήλασαν χθες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Παρότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης τα σύννεφα στον ουρανό της Πάτρας απειλούσαν με βροχή, οι μικροί μασκαράδες σκόρπισαν ελπίδα και χαμόγελα. Στην παρέλαση συμμετείχαν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα προσχολικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι και ενώσεις, εκπολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, κλάδοι λυκόπουλων και ελεύθερες συμμετοχές.

Επίσης, πήραν μέρος παιδιά από κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς και ομάδες μικρών από περιοχές εκτός Πατρών.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, όπου οι εκπρόσωποι των πέντε συλλόγων των σοκολατοριχτών, «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», Σοκολατομαχίες», «Σοκολατορίχτες» και «Σοκολατοπαίκτες», γλύκαναν με τις ρίψεις τους μικρούς και μεγάλους. Σε ρυθμούς Αποκριάς βρέθηκαν χθες και τα Χανιά, με την παρέλαση στη δημοτική κοινότητα Σούδας του βασιλιά Καρνάβαλου.

Η μεγάλη παρέλαση των 16 ομάδων καρναβαλιστών, αρμάτων και περίπου 2.500 συμμετεχόντων ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι από το Ναυταθλητικό Κέντρο της περιοχής, για να ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της Σούδας. Την παρέλαση του βασιλιά Καρνάβαλου παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή, ενισχύοντας και την τοπική οικονομία, καθώς κατέκλυσαν τα καταστήματα της περιοχής. Το Καρναβάλι της Σούδας ήταν το πρώτο από τα τέσσερα συνολικά που οργανώνονται φέτος στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Τέλος, με σύνθημα το κέφι και τη ζωντάνια, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ζωντάνεψαν το έθιμο της Αποκριάς στη Νέα Κίο της Αργολίδας, η οποία χθες γέμισε με χρώματα.

Τα… ζόμπι βγήκαν παγανιά

Οι… νεκροζώντανοι έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου!

Πρόκειται για το «Zombie Walk», μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει υιοθετηθεί με θέρμη και στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.
Από τη Βουλή έως το Πανεπιστήμιο, δεκάδες «ζόμπι» εμφανίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας ανατριχίλα σε ανυποψίαστους περαστικούς.

Ντυμένοι και μακιγιαρισμένοι σαν τέρατα από κάθε είδους ταινία και σειρά τρόμου, όσοι συμμετείχαν στο «Zombie Walk» μετέτρεψαν σε θρίλερ αυτό το σαββατόβραδο στο κέντρο της Αθήνας.
Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για έναν «τερατώδη περίπατο» και για «μια φρέσκια, τρελή ιδέα ζόμπι παρέλασης στο κέντρο της πόλης».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα