Μετρό: Οι λαμαρίνες φεύγουν, οι κεντρικοί δρόμοι ανοίγουν!

Δόθηκε στην κυκλοφορία η Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. «Απελευθερώνεται σε λίγους μήνες η Εγνατία» δήλωσε ο Γ. ΜυλόπουλοςΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ξεστήνονται σιγά σιγά τα εργοτάξια του μετρό στους μεγάλους δρόμους της Θεσσαλονίκης και οι λαμαρίνες, που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία εδώ και μια δεκαετία, απομακρύνονται! Χθες απελευθερώθηκε πλήρως η οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή και δόθηκαν στην κυκλοφορία τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση στο ύψος του σταθμού «Παπάφη». Πρόκειται για το τμήμα μεταξύ των οδών Παπάφη και Κορυτσάς.

Η «απελευθέρωση» της Κωνσταντίνου Καραμανλή από τις λαμαρίνες έρχεται μετά τη Δελφών και τη Μοναστηρίου, που εδώ και λίγες ημέρες πήραν… κυκλοφοριακή ανάσα.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, επόμενος στόχος της διοίκησης είναι να δοθεί στην κυκλοφορία και η οδός Εγνατία στο σύνολό της, στο ύψος του σταθμού «Συντριβάνι», στις αρχές του καλοκαιριού.

Τις τελευταίες ημέρες, οι εργασίες προχώρησαν με εντατικούς ρυθμούς και τα συνεργεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. δούλευαν πυρετωδώς, προκειμένου να στρωθεί ο δρόμος και να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα αυτοκίνητα που διέρχονται καθημερινά από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι το εργοτάξιο στη συγκεκριμένη περιοχή άνοιξε το 2012. Οι λαμαρίνες που τοποθετήθηκαν δημιούργησαν δεκάδες προβλήματα στους καταστηματάρχες, καθώς έκλεισαν τις προσόψεις των επιχειρήσεών τους. Τα χρόνια περνούσαν και το έργο παρέμενε στάσιμο, με αποτέλεσμα το «λουκέτο» να είναι μονόδρομος για τους ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων.

«Οι εργοταξιακές καταλήψεις αποσύρονται μία μία και οι δρόμοι αποδίδονται σε κανονική κυκλοφορία. Και όλα αυτά, ενώ τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και το νέο χρονοδιάγραμμα τηρείται απαρέγκλιτα. Το έργο βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα