Ελένη Κοκκίδου: «Οταν τραγουδάω, ερμηνεύω»

Η Ελένη Κοκκίδου μιλά για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Σου φυλάξαμε μια θέση», στον Νέο ΚόσμοΣυνέντευξη στη
Γιώτα Βαζούρα

Η Ελένη Κοκκίδου μάς… φυλάει μια θέση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η γνωστή ηθοποιός, η τηλεοπτική «Βούλα» από τη δημοφιλή σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», και η Μάρθα Φριντζήλα ανεβάζουν αυτή την περίοδο στο γνωστό θεατρικό στέκι μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση, που μιλά για τον έρωτα, την απώλεια, την απόσταση που μας χωρίζει από το αγαπημένο μας πρόσωπο, αλλά και την ίδια την τέχνη του θεάτρου.

Οπως μας λέει η Ελένη Κοκκίδου, η περφόρμανς με τον τίτλο «Σου φυλάξαμε μια θέση» περιλαμβάνει τόσο κείμενα που έχουν γράψει οι δυο τους, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων όσο και γραπτά ανώνυμων ανθρώπων. «Εχει εξομολογητικό χαρακτήρα και στην ουσία προσκαλεί το κοινό να συγκινηθεί, να ερωτευθεί ξανά και φυσικά να γελάσει. Είναι σαν να έχουμε όλα τα υλικά του θεάτρου μαζί. Επί σκηνής βλέπουμε μια θεατρίνα να εξομολογείται, όχι όμως δικά της, προσωπικά πράγματα. Μιλά εκ μέρους των θεατών, τραγουδά και φυλάει μια θέση για όλους αυτούς που θα θέλαμε να είναι στο πλευρό μας».

Οπως παραδέχεται η ηθοποιός, εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να ανεβάζει ένα διαφορετικό θέαμα, που να συνδυάζει το καμπαρέ και το βαριετέ, χωρίς όμως να θυμίζει τα ξενόφερτα μιούζικαλ. «Ηθελα να κάνω κάτι δικό μου, κάτι εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο. Με τη Μάρθα Φριντζήλα πρωτοσυναντηθήκαμε πέρυσι, στη “Φαύστα” του Μποστ, και χαίρομαι πολύ γιατί μέσα από αυτή την παράσταση της δίνεται η ευκαιρία να εκφραστεί. Είχα πάντα σχέση με τη μουσική. Επειδή είμαι ηθοποιός, όταν τραγουδάω, ερμηνεύω. Δεν τραγουδάω απλά. Αντιμετωπίζω τα τραγούδια ως μια συνέχεια της πρόζας. Είναι για μένα μια ολόκληρη αυτόνομη θεατρική πράξη. Οταν τραγουδάμε, είμαστε ελεύθεροι, ενώ, όταν μιλάμε, είμαστε πιο μαζεμένοι. Ως γνωστόν, άλλωστε, το τραγούδι προηγήθηκε του λόγου, μια και οι άνθρωποι πρώτα τραγούδησαν και μετά έφτιαξαν τις γλώσσες» τονίζει.

«Η άλλη ζωή μου»

Εκτός από το θεατρικό ραντεβού της με το κοινό, η Ελένη Κοκκίδου τα τελευταία πέντε χρόνια «συναντά» τους θεατές μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha, χάρη στην ιδιαίτερα πετυχημένη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», όπου υποδύεται την καταφερτζού «Βούλα».

«Είναι η άλλη μου ζωή εκεί – η ζωή μου με τον Αντώνη Αντωνίου και το συνεργείο. Διότι πλέον είμαστε φίλοι με όλους. Πιο συχνά βλέπω αυτούς απ’ ό,τι τους κανονικούς φίλους μου. Και δεν σας κρύβω ότι το απολαμβάνω πολύ. Ξέρετε, δεν είναι αυτονόητο ότι αυτό θα συμβεί στην τηλεόραση. Και ομολογώ πως, όταν τελειώσει η σειρά, θα μου λείψουν πολύ όλοι. Πιστεύω ότι η επιτυχία της βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κόσμος αναγνωρίζει στους ήρωές της τον εαυτό του. Είναι σαν να βλέπουμε τις ζωές τους από μια κλειδαρότρυπα. Ενας άλλος, καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της είναι ότι η “Μουρμούρα” έχει μια αξιοπρέπεια ως σειρά – δεν έχει αθυροστομίες. Ολο αυτό ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Κάθε μέρα μαθαίνω».

• Info: Η παράσταση της Ελένης Κοκκίδου και της Μάρθας Φριντζήλα «Σου φυλάξαμε μια θέση» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.15.

«Στο σπίτι μου σιωπώ»

Η Ελένη Κοκκίδου σημειώνει ότι οι τραγουδιστικές ικανότητές της περιορίζονται στο… Θέατρο του Νέου Κόσμου: «Δεν τραγουδάω καθόλου στο σπίτι μου. Επειδή είμαι συνέχεια με ανθρώπους γύρω μου, όταν επιστρέφω θέλω απλά να σιωπώ. Το έχω απόλυτη ανάγκη, γιατί έτσι γεμίζω και τις μπαταρίες μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα