Ενα και να καίει!

Η ΑΕΚ έχασε με το τσουβάλι γκολ, αλλά τελικά έκαμψε τον Αστέρα και έμεινε σε τροχιά τίτλουΑπό τον 
Γιώργο Σηφάκη

Ασταμάτητη! Η ΑΕΚ έχει στόχο το πρωτάθλημα και το δείχνει με πειστικές εμφανίσεις απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Πιάνοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση, κέρδισε εύκολα με 1-0 τον Αστέρα, αν και έχασε ένα τσουβάλι γκολ με τον Αραούχο για μια πιο εύκολη νίκη.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, φάσεις, ευκαιρίες, αλλά δεν είχε την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, που είναι το γκολ! Σε αυτό, πέρα από την τύχη, μεγάλη ευθύνη έχει ο Αραούχο. Στο 13΄ ο Μασούντ έκανε σέντρα, ο Τριανταφυλλόπουλος πήδηξε για να διώξει με το πόδι, ωστόσο η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ξεγέλασε τον Αθανασιάδη. Η μπάλα πήγαινε στην κενή εστία, με τον Αραούχο να βάζει το πόδι του και να κατορθώνει -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι, ουσιαστικά… αποτρέποντας βέβαιο γκολ της ΑΕΚ.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο και η «Ενωση» το εκμεταλλεύθηκε στο 61΄. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Σελίν και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος παίκτης που κέρδισε την εσχάτη των ποινών (1-0). Η ομάδα του Χιμένεθ συνέχισε να χάνει γκολ, ο Αραούχο συνέχισε να σημαδεύει τα δοκάρια (81΄) και με αυτόν τον τρόπο πέρασε από την Τρίπολη παραμένοντας σε τροχιά τίτλου. Ο Αστέρας ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Βελτίωσε την εικόνα του στο β΄ μέρος, έχασε μία ευκαιρία στο 58΄ με τον Σελίμ και αυτό ήταν. Με θλάση αποχώρησε ο Παναγιώτης Κονέ.

Διαιτητής: Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46΄ Κονέ, 57΄ Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87΄ Μαντιντά), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77΄ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55΄ Σελίν), Μανιάς.

—-

Ο Ρόσα χόρευε σάμπα στο Αγρίνιο 

Με βραζιλιάνικο σόου του πρώτου σκόρερ του Ρόσα, ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-0 του Πλατανιά κι έκανε καθοριστικό βήμα παραμονής. Αντίθετα, οι Κρητικοί έμειναν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση και πολύ δύσκολα θ’ αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Δυσκολεύτηκε για (σχεδόν) ένα ημίχρονο ο Παναιτωλικός… Τον δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Ρόσα, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Κλάγιτς. Στο 29΄ ο Δημούτσος δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, έχοντας… πιάτο το αντίπαλο τέρμα. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα. Στο 57΄ από σέντρα του Μαρινάκη ο Τσοκάνης με σκαστή κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του κι έκτο στο πρωτάθλημα ο Ρόσα στο 87΄ με εκπληκτικό σουτ.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Ροντρίγκες (70΄ Χαντάκιας), Τσοκάνης, Μπεχαράνο, Μάρκος Πάολο, Ρόσα, Κλέσιο (58΄ Μάζουρεκ), Ντίας, Γουίλιαν (82΄ Βασιλούδης).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλάγιτς, Πλιάτσικας (46΄ Πετρόπουλος), Ντικαμονά (88΄ Στάμου), Καρυπίδης, Κοροβέσης (69΄ Κασάλιτσα), Αγγελόπουλος, Μάλσα, Νίλι, Ενσικουλού, Δημούτσος, Ουντότζι.

—-

Η πίτα στη μέση στη Ριζούπολη

Πάλεψαν σθεναρά για τη νίκη Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός στη Ριζούπολη, αλλά τελικά μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ «ορμητικοί» στα πρώτα λεπτά του αγώνα, περιορίζοντας τον Λεβαδειακό σε παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να φτάσουν στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέτυχε το πολυπόθητο τέρμα, με τον Μπαρτολίνι στο 54′ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό σουτ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό έγινε πιο απειλητική, καταφέρνοντας να «απαντήσει» στο 67′ με τον Γιακουμάκη. Οι δύο ομάδες έδωσαν σκληρή «μονομαχία» στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει κάποια.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μπαρτολίνι, Στάθης, Κονέ (87′ Τσουκαλάς), Παπάζογλου, Ναδάλες (71′ Αλίβοντιτς), Ντεβέσα (46′ Ανιέτε), Αλμπάνης, Καστιγέχος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Ντιόγκο (27′ Ζαραδούκας), Νιάσε (59′ Μπελγκαζουανί), Ομπιόρα, Μητρόπουλος, Καθάριος (72′ Καραχάλιος), Μαρκόβσκι, Γιακουμάκης.

—-

Τρία «τρένα» στη Football League

Σε κούρσα… τριών έχει εξελιχθεί η Footbal League, με τους Αρη, Παναχαϊκή και ΟΦΗ να συνεχίζουν νικηφόρα την πορεία τους. Βέβαια, δύο θα πάρουν στο τέλος την άνοδο. Οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν 3-1 (59΄ Σόουζα, 89΄ Διαμαντόπουλος, 90΄+4΄ Τζανακάκης – 77΄ Τσιμίκας) του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, πανηγυρίζοντας τη 13η νίκη τους φέτος. Από την πλευρά της η Παναχαϊκή πέρασε νικηφόρα από τη δύσκολη έδρα της Καρδίτσας, επικρατώντας της Αναγέννησης με 2-1 (9΄ Μωραΐτης, 27′ Μασούρας – 90΄+2΄ Κονέ) που βρίσκονται στο -5 από τον πρωτοπόρο Αρη. Στο «Γεντί Κουλέ» ο (τρίτος) ΟΦΗ κέρδισε 3-0 (40΄ Κουτσιανικούλης, 45΄+3΄ πέν. Μάνος, 56΄ πέν. Βουό) τη Βέροια.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής: Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0, Απόλλων Πόντου – Καραϊσκάκης 0-0, Σπάρτη – Δόξα Δράμας 1-0, Αιγινιακός – Εργοτέλης 3-2, Παναιγιάλειος – Αχαρναϊκός 3-0 ά.α., Απόλλων Λάρισας – ΑΟΧ/Κισσαμικός (σήμερα, 14.00).

Η βαθμολογία: Aρης 42, Παναχαϊκή 37, ΟΦΗ 36, ΑΟΧ/Κισσαμικός 27, ΑΟ Τρίκαλα 27, Σπάρτη 25, Δόξα Δράμας 24, Απόλλων Λάρισας 22, Καραϊσκάκης 22, Αναγέννηση Καρδίτσας 21, Απόλλων Πόντου 19, Αιγινιακός 19, Εργοτέλης 16, Βέροια 14, Πανσερραϊκός 13, Καλλιθέα 13, Παναιγιάλειος 13, Αχαρναϊκός -51.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα