Επιστροφή καταθέσεων στα γκισέ από θυρίδες, «σεντούκια»

Καταθέσεις ύψους 7,4 δισ. ευρώ επέστρεψε ο ιδιωτικός τομέας στις τράπεζες από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο, με τα 4,8 δισ. ευρώ να προέρχονται από νοικοκυριά.Σχεδόν τα μισά από αυτά τα κεφάλαια βγήκαν από θυρίδες και «σεντούκια», αναστρέφοντας την τάση προηγούμενων ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 2,4 δισ. ευρώ, το τελευταίο οκτάμηνο του έτους καταγράφηκαν εισροές 7,4 δισ. ευρώ. Το διάστημα αυτό, τα νοικοκυριά έφεραν στο σύστημα περίπου 4,8 δισ. ευρώ, έναντι μείωσης των καταθέσεών τους κατά 1,6 δισ. ευρώ στο πρώτο τετράμηνο του έτους.

Ετσι, στο τέλος του έτους, το ισοζύγιο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα ήταν θετικό, με αύξηση της τάξης των 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ προέρχονταν από τις καταθέσεις των νοικοκυριών. Οσον αφορά τις καταθέσεις των επιχειρήσεων, ενισχύθηκαν κατά 2,6 δισ. ευρώ από τον Απρίλιο ως τον Δεκέμβριο και έκλεισαν το 2017 με αύξηση 1,8 δισ. ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα