Σήμα κατατεθέν

Να καταγγελθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη ΔικαιοσύνηΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Συντάσσομαι πλήρως με την άποψη που διατυπώνουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. για τη θεσμική εκτροπή, την οποία επιχειρούν η κυβέρνηση και οι δικαστικές Αρχές στην υπόθεση της Νovartis – για την απόπειρα πολωνοποίησης των θεσμών και ποινικοποίησης της δημόσιας ζωής. Εχουν απόλυτο δίκιο.

Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί χωρίς αντίδραση αυτή τη φορά. Από πού κι ως πού κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι οποίοι απλώς «άκουσαν» κάτι για «μίζες» και βαλίτσες (χωρίς να είναι παρόντες), αναγορεύονται τιμητές του δημόσιου βίου και διώκτες της συντηρητικής παράταξης; Αυτή τη φορά πρέπει να καταγγελθούν. Οχι όπως στο πρόσφατο παρελθόν, όταν μια διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία το ΠΑΣΟΚ έταξε ασυλία «αρκεί να μας “δώσεις” τον Καραμανλή», κατέθεσε ότι «άκουσα τον Εφραίμ να μιλά με “κάποιον” Γιάννη» και στη βάση αυτής της «μαρτυρίας» διώχθηκε ποινικώς ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου! Είναι δυνατόν να αφεθούν οι σημερινοί κουκουλοφόροι να δρουν όπως το 2010, που κανείς δεν είχε αντίρρηση για τις εξ ακοής μαρτυρίες; Απαράδεκτο! Μεγάλη υπόθεση η ιστορική πείρα! Ολο και κάτι έμαθε η Ν.Δ. από τότε.

Από πού κι ως πού επιτρέπεται, επίσης, να στοχοποιείται ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος επειδή έχει η σύζυγός του επιχειρηματική δραστηριότητα και τη Novartis πελάτη; Να στηριχθεί! Συντάσσομαι. Οχι σαν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος διεσύρθη παραπεμπόμενος σε προανακριτική επειδή η σύζυγός του έκανε συμβόλαια με τη Μονή Βατοπαιδίου! Ολο και κάτι θα έμαθε η Ν.Δ. από την περιπέτεια Βουλγαράκη. Συμφωνώ επίσης με την άποψη εκείνων που θεωρούν ότι η προανακριτική του Τσίπρα για τη Novartis πρέπει να καταγγελθεί ως «λαοδικείο» από τη Ν.Δ. Οπως «καταγγέλθηκε» το 2010 η επιτροπή εκείνη που κλήρωνε, δήθεν «τυχαία», να ελεγχθούν, μόνα από τα 300, τα «πόθεν έσχες» των Κώστα Καραμανλή και Θόδωρου Ρουσόπουλου, «ώστε να τους πάμε σε Ειδικό Δικαστήριο». Θα θυμάστε πόση… σκόνη είχε σηκώσει η Ν.Δ. για να στηρίξει τα κορυφαία στελέχη της εκείνη την εποχή. Μέχρι που διέγραψε δύο από αυτά για να τα… προστατέψει! Και φυσικά, το δίχως άλλο, πρέπει να καταγγελθούν άμεσα όλες οι παρεμβάσεις της αριστερής κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Οσο… καταγγέλθηκε από το κόμμα ως πολωνοποίηση από τη Ν.Δ. το μπλόκο ανίερων δυνάμεων στη δικαστική έρευνα για το σχέδιο «Πυθία» και την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, άλλο τόσο πρέπει να καταγγελθεί με δριμύτητα και η ωμή παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία των θεσμών. Και βεβαίως, όταν εκδοθεί η αθωωτική απόφαση της προανακριτικής επιτροπής -είμαι βέβαιος ότι οι κατηγορίες κατά Σαμαρά και λοιπών θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος-, τότε το κόμμα θα εκδώσει ανακοίνωση για τη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού.

Οπως… εξέδωσε πάραυτα ανακοίνωση μετά την αθωωτική για την κυβέρνηση Καραμανλή απόφαση της Δικαιοσύνης για το Βατοπαίδι. Παραλίγο να το ξεχάσω: πρέπει, επιτέλους, να σπάσει τη σιωπή του και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Οπως την… έσπασαν και τον στήριξαν κάποιοι, τον καιρό που το ΠΑΣΟΚ έκανε συσκέψεις για να τον στείλει φυλακή… Η κεντροδεξιά παράταξη διακρίνεται, άλλωστε, διαχρονικά για την ενότητα και την αλληλεγγύη της. Σήμα κατατεθέν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα