Επεσε βαρύς ο πέλεκυς!

Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και δύο αγώνες κεκλεισμένων στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια με ΑΕΚΑπό τον
Χάρη Δάντση

Εξόντωση! Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ επέβαλε στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Οπως προκύπτει από τη δημοσίευση του δεκαπεντασέλιδου σκεπτικού, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ υπέπεσε σε τρεις παραβάσεις: Η πρώτη αφορούσε τη φωτοβολίδα που έπεσε στη διάρκεια του αγώνα, η δεύτερη τη φωτιά που άναψαν οι οπαδοί της για να κάψουν πανό κιτρινόμαυρης απόχρωσης στη Θύρα 6 και η τρίτη τα επεισόδια που προκλήθηκαν εντός του αγωνιστικού χώρου μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ουσιαστικά η εισβολή των οπαδών ήταν αυτή που επέφερε την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών.

Σύμφωνα με τον αθλητικό δικαστή Σπυρίδωνα Ν. Καποδίστρια, «έξι (6) άγνωστα άτομα, τα οποία έφεραν διαπιστεύσεις της γηπεδούχου και ήδη εγκαλούμενης ΠΑΕ, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκαν λεκτικά κατά των αθλητών και των παραγόντων της φιλοξενούμενης ομάδας, οι οποίοι είχαν ήδη εισέλθει εντός του αγωνιστικού χώρου για να πανηγυρίσουν τη νίκη τους». Εξαιτίας αυτής της ενέργειας επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και μετά την ένταση που προκλήθηκε εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο περίπου 50 οπαδοί των «ερυθρολεύκων», που προκάλεσαν επεισόδια και φθορές.

Το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ απέρριψε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό του πειραϊκού συλλόγου πως δεν ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, αφού «δεν προκύπτει από οιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο». Τέλος, γίνεται και αναφορά για τον τραυματισμό ενός αστυνομικού «χωρίς, όμως, να προκύπτει από οιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο η βαρύτητα του τραυματισμού του».

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα κάνει έφεση προκειμένου να πέσει η ποινή, που φέρνει τον Ολυμπιακό στο -9 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -7 από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν χωρίς κόσμο τον Πανιώνιο (18.2) και εκτός απροόπτου τον Παναθηναϊκό (4.3).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα