«Θα απαντήσουμε σε όλες τις συκοφαντίες που μας βαραίνουν»

«Ολα στο φως, αλλά όλα στο φως με κανόνες και χωρίς στοχοποίηση» επανέλαβε χθες από την Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την υπόθεση της Novartis. «Η προσπάθεια να κυληθεί όλη η πολιτική ζωή του τόπου μέσα σε έναν βούρκο, μέσα σε μια λάσπη με εκατέρωθεν κατηγορίες, είναι προφανές ότι θα απαντηθεί θεσμικά από εμάς και θα απαντηθεί στη Βουλή. Διότι δεν έχουμε κανένα άλλο περιθώριο πάρα μόνο να προσέλθουμε στη Βουλή και να απαντήσουμε στην επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί, σε όλους τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που βαραίνουν σήμερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Απευθυνόμενος στους πολίτες του νησιού, με τους οποίους συνομίλησε, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε αυτήν τη διαδικασία να βγούνε και οι κουκούλες, να προσέλθουν και όλοι όσοι έχουν να καταθέσουν κάτι, και να μπορέσουν και οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και εύχομαι πραγματικά και ελπίζω να δοθεί επαρκής χρόνος σε αυτήν την προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, για να πάρετε όλες και όλοι τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα τα οποία έχετε».

Οι επόμενες εκλογές, κατά τον κ. Μητσοτάκη, «δεν είναι μια αναμέτρηση για το τι έγινε στο παρελθόν, είναι μια σύγκρουση για το πώς θα αλλάξουμε το δικό σας μέλλον. Οσο και αν κάποιοι θέλουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα δεξιά και αριστερά».
Την ίδια ώρα, για «ωμότατη κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που συνιστά σκάνδαλο» έκανε λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. «Με βάση την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν υπάρχουν αδικήματα» σημείωσε.
Αλλά και ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας μίλησε για «κυβερνητικό μαγειρείο που δούλεψε για να παραπεμφθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί».

Στο Μόναχο μεθαύριο ο Κυριάκος

Στο Μόναχο θα βρεθεί την Παρασκευή και για τρεις ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μετάσχει στο Munich Security Conference (Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου), μια άλλη εκδοχή του Νταβός, στη γεωπολιτική διάστασή του. Παρόντες στη γερμανική πόλη θα είναι αρκετοί εν ενεργεία και πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας διάφορων χωρών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θα συνοδεύεται από τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο, θα έχει διμερείς επαφές με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους -και όχι μόνο- αξιωματούχους, και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία. Παράλληλα, αναμένεται να αναδείξει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για ακόμα μία φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα