ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Τα παιχνίδια του Ερντογάν απειλούν την ΕλλάδαΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Οταν η Ν.Δ. φώναζε -και, όπως αποδεικνύεται, δικαίως- για το λανθασμένο μήνυμα που έστειλε η επίσκεψη Ερντογάν, τότε η κυβέρνηση μιλούσε για «ιστορική επίσκεψη» με θετικά αποτελέσματα. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να καταλάβουν άπαντες το εγκληματικό λάθος να νομιμοποιήσουν με την παρουσία του στην Ελλάδα έναν στριμωγμένο ηγέτη που βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός ελέγχου. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πήγε καλά η επίσκεψη, αλλά και ότι ο Ερντογάν δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, καθώς δεν μπορεί να τηρήσει ούτε τα ελάχιστα όσων συμφωνεί.

Δυστυχώς τα λάθη στην εξωτερική πολιτική πληρώνονται. Η Αγκυρα, βλέποντας τι γίνεται στα ανατολικά της, παίζει τα ρέστα της. Δεν θα διστάσει πουθενά και γι’ αυτό η Αθήνα οφείλει να ξυπνήσει και να σταματήσει να ασχολείται με τα βαφτίσια των Σκοπίων και να δει σοβαρά τι γίνεται με την Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να καλέσει άμεσα τους διπλωμάτες της Ε.Ε. και να τους ενημερώσει, όπως και τον Αμερικανό πρέσβη. Οι Τούρκοι επιδιώκουν εδώ και μήνες κλιμάκωση και το χθεσινό θερμό επεισόδιο είναι ακόμη μία κίνηση στη σκακιέρα των προκλήσεων. Οι ήττες των Τούρκων στο Αφρίν έχουν κάνει τον «σουλτάνο» να βρίσκεται σε παράκρουση και γι’ αυτό χρειάζονται σύνεση και ψυχραιμία.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του Τούρκου προέδρου, που επιδιώκει πώς και πώς να εξαγάγει την κρίση που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του όσο τα φέρετρα από τη Συρία επιστρέφουν στην Αγκυρα.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες πιστεύω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να πάψει να διχάζει με τις επιλογές της τον ελληνικό λαό· να σταματήσει τα σχέδιά της για εκποίηση του ονόματος της Μακεδονίας και να πάψει να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου.
Τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην περιοχή μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανάψουν τη σπίθα. Γι’ αυτό χρειάζονται σχεδιασμός, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και ενότητα λαού.

*Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα