Σοκ! Σύμβουλος του Ερντογάν παρομοιάζει την Ελλάδα με μύγα

Νευρικός «σουλτάνος» με εξαιρετικά επικίνδυνους συμβούλους αποδεικνύεται πως είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η πολιτική του -ούσα βαθιά διαποτισμένη από τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις του- απειλεί να βάλει φωτιά με απρόβλεπτες συνέπειες……και για τον ίδιο τόσο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στη Μέση Ανατολή.

Χθες ο στενός μυστικοσύμβουλος του «σουλτάνου» Γιγκίτ Μπουλούτ «ξαναχτύπησε» κάνοντας νέες προσβλητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας μας. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στα Ιμια, είπε ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βάλουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, την ώρα που ο τουρκικός στρατός διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία! Και υποστήριξε στη συνέχεια πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βάλει με την Τουρκία, καθώς θα ήταν σαν «μία μύγα να πάει να παλέψει με έναν γίγαντα».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπουλούτ προβαίνει σε ανάλογες δηλώσεις. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε εκτοξεύσει ξανά απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας χειρότερη από αυτή στο Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ιμια, στο Αιγαίο»!

Παράλληλα, χθες, κι ενώ η Τουρκία διάταζε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 176 χωριά και δήμους του Ντιγιάρμπακιρ στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, η Κομισιόν διά στόματος του προέδρου της καταδίκαζε την τουρκική προκλητικότητα. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως «είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας», ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη έχει επισημάνει «την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία την κυριαρχία των κρατών-μελών σε ό,τι αφορά ξηρά, θάλασσα και αέρα». Τη στήριξή του στη θέση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε χθες και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γ. Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα