«Δεν μιλάω με τον Καμμένο»!

Μόνο από τον Τσίπρα δέχεται να μάθει τα «νεότερα» στο Αιγαίο ο ΚυριάκοςΡεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Την πρόθεσή του να μην πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άτυπη συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την κατάσταση στο Αιγαίο εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω κομματικών πηγών.

Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ο υπουργός Αμυνας με τον αντίστοιχο τομεάρχη της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, με τον κ. Καμμένο να ζητά να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ν.Δ. στο Μόναχο όπου θα βρεθούν αμφότεροι την Παρασκευή.

Στους τομεάρχες

«Ανά πάσα στιγμή ο υπουργός μπορεί να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ.» άφησε να διαρρεύσει η Πειραιώς, υπενθυμίζοντας πως έχει ήδη ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Τσίπρας, όταν τηλεφωνήσει στον κ. Μητσοτάκη, θα μιλήσουν. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν συνομιλεί με τον κ. Καμμένο».

Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας κατηγορούσε τον πρωθυπουργό για εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σημειώνοντας πως «με την ενδοτική πολιτική τού “δεν μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου”, οι γείτονες αποθρασύνονται».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος εκτίμησε πως «η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, χωρίς να αποκλείεται και η κλιμάκωσή της. Και αυτό φάνηκε από τη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελόριζο με σκοπό τη διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις».

Με φόντο την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., απ’ όπου αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλα τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας και να ασκήσει δριμεία επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα