Πλειστηριασμοί και με τα ΜΑΤ

Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν οκτώ μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», που προκάλεσαν ένταση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείοΡεπορτάζ
Σπύρος Μουζακίτης

Χάος επικράτησε χθες το πρωί σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» επιχείρησαν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμού που, όπως έλεγαν, αφορούσε πρώτη κατοικία 65 τ.μ. στην Κυψέλη, αξίας 33.000 ευρώ. Ανδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οκτώ προσαγωγές.

Για αυτόκλητους προστάτες των πολιτών και «δήθεν» συλλογικότητες κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι, ενώ σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε γνωστοποιηθεί σε όλους ότι δεν πρόκειται να γίνει. Οι άνδρες των ΜΑΤ αρχικά επιχείρησαν να απωθήσουν τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» από την πόρτα του συμβολαιογραφικού γραφείου, που βρίσκεται στην οδό Καποδιστρίου, και στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε στην είσοδο του κτιρίου.

Στο σημείο έφτασαν λίγη ώρα αργότερα περιπολικά και προσήχθησαν συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους προσαχθέντες δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο σύλλογος, αν και παρακολουθεί με την απαιτούμενη ψυχραιμία τις βιαιότητες, στις οποίες προβαίνουν οι δήθεν συλλογικότητες, δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην ψευδή πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Ο πλειστηριασμός υποτιθέμενης πρώτης κατοικίας, στον οποίο αναφέρονται καταγγελτικά οι δήθεν συλλογικότητες ότι θα διενεργούνταν σήμερα (χθες), είχε γνωστοποιηθεί προς όλους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί».

«Ψευδείς ειδήσεις»

Μάλιστα, στην ανακοίνωση οι συμβολαιογράφοι σημειώνουν: «Δεν δημιουργούν μόνο κοινωνική ένταση μέσω βίαιων επεισοδίων, αλλά επιδιώκουν, διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις εξυπηρετώντας, προφανώς, είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών». Οπως έκανε γνωστό μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο facebook ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, εκ των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω», τα μέλη που προσήχθησαν θα καταθέσουν μήνυση κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το συμβολαιογραφείο αλλά και κατά της συμβολαιογράφου. «Θα υποβάλουμε μήνυση με τη δικηγόρο μας Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συμβολαιογράφο για παράνομο πλειστηριασμό και στους αστυνομικούς για παράνομη βία» έγραψε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα