Καταναλωτικό όργιο στις ΗΠΑ για τον άγ. Βαλεντίνο

Πόσα δισ. δολάρια ξοδεύουν οι Αμερικανοί για λουλούδια, σοκολατάκια, κάρτες και κοσμήματαΟι επικριτές λένε πως δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από ένα καλό μάρκετινγκ σε μια μέρα που είναι όπως όλες οι άλλες. Οι ρομαντικοί ανταπαντούν πως είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθείς να δείξεις αγάπη στο έτερον ήμισυ. Οι αριθμοί, που δεν λένε ποτέ ψέματα, επιβεβαιώνουν τους πρώτους. 

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Εμπορίου των ΗΠΑ η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποδεικνύεται πολυέξοδη, αφού μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ξοδεύονται 2 δισ. δολάρια σε λουλούδια, 1,7 δισ. δολάρια σε σοκολατάκια, 4,3 δισ. σε κοσμήματα και 1 δισ. σε ευχετήριες κάρτες!

Μάλιστα, ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει κάθε χρόνο περισσότερα από 130 δολάρια τη συγκεκριμένη μέρα, ενώ λίγοι είναι αυτοί που προτιμούν είτε να την αγνοήσουν είτε να τη γιορτάσουν χωρίς να αφεθούν στο καταναλωτικό αμόκ που κατακλύζει την κοινωνία.

Μάλιστα, το 20% των Αμερικανών δεν αγοράζει υλικά αγαθά μόνο για να δείξει την αγάπη του στον/στη σύντροφό του κάθε 14η Φεβρουαρίου, αλλά ξοδεύει και για τα κατοικίδιά του. Η Ομοσπονδία Εμπορίου, παρά το γεγονός πως θα έπρεπε να ικανοποιείται από το καταναλωτικό όργιο της ημέρας, κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς που έχουν μείνει πίσω στον τομέα της αποταμίευσης ότι δεν είναι καιρός να πετάνε χρήματα χωρίς λόγο, απλά για μια πολυδιαφημισμένη μέρα του χρόνου.

«Το γεγονός πως νιώθουν υποχρεωμένοι να ξοδέψουν χρήματα που δεν έχουν χειροτερεύει διαρκώς την αποταμιευτική κρίση που ήδη υπάρχει» διαμηνύουν. Αντ’ αυτού, προτείνει η ομοσπονδία, «είναι προτιμότερο να περάσετε τη μέρα σας σαν να ήσαστε μόνος ή να βρείτε πιο έξυπνους κι ανέξοδους τρόπους για να δείξετε την αγάπη σας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα