Στο πόδι (και) η Πάτρα τώρα για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο για τις 4 Μαρτίου έπειτα από αίτηση αδείας που κατατέθηκε στον δήμοΠρωτοβουλία για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Πάτρα, την Κυριακή 4 Μαρτίου, φαίνεται πως πήραν συγκεκριμένες οργανώσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Δευτέρα εκπρόσωποι οργανώσεων κατέθεσαν στον δήμο αίτηση αδείας για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου. 

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις δηλώνουν υπεύθυνες για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Πάτρα στις 4 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε και η πρώτη αφίσα, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ηρθε η ώρα να μιλήσει και ο Μωριάς».

Στο κείμενο το οποίο κατατέθηκε στον Δήμο Πατρέων αναφέρεται πως οι διοργανωτές είναι οι ίδιοι των «ιστορικών συλλαλητηρίων» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Απλοί, δημοκρατικοί, ακομμάτιστοι και μη ακραίοι πολίτες κατέθεσαν στις 12/2 επισήμως αίτηση αδείας στον Δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή του μεγαλειώδους -ως αναμένεται- συλλαλητηρίου κατά της χρήσεως του όρου “Μακεδονία” από τους γείτονες, σε οποιαδήποτε γλώσσα ή μορφή, καθώς και παραγώγων του, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 4η Μαρτίου τρέχοντος και ώρα 14.00 στην κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’ από τον κόσμο των ίδιων ομάδων που διοργάνωσαν τα ιστορικά συλλαλητήρια της 21η Ιανουαρίου και 4ης Φεβρουαρίου τρέχοντος σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Οι διοργανωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του συλλαλητηρίου.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι το συλλαλητήριο συνδιοργανώνουν αρχικώς οι: Επιτροπή Ενημερώσεως επί Εθνικών Θεμάτων (ιδρυθείσα εκ του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας μεταπολιτευτικώς, κ. Μ.Δ. Στασινόπουλου), Παμμακεδονική Ενωση Μακεδονικού Αγώνος Ελλάδας – Αυστραλίας, Παμμακεδονική Ενωση Θεσσαλονίκης, Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ, Παμμακεδονική Ενωση Μελβούρνης και Βικτωρίας, «Australian Instityte of Macedonian Studies».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα