Πρόκριση στο Κίεβο

Ούτε η Ντιναμό κατάφερε να λυγίσει την ΑΕΚ! Αστοχη η διαιτησίαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Oλα θα παιχτούν στο Κίεβο. Οι Ουκρανοί έβαλαν ένα γκολ στη μοναδική επίθεση στο ματς, έστησαν… πούλμαν στην άμυνά τους και το 1-1 στο ΟΑΚΑ μπορεί να άφησε πικραμένη την ΑΕΚ, έδειξε όμως ότι με καλύτερη διαχείριση μπορεί να πάρει στη ρεβάνς την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκλονιστικός ήταν ο κόσμος του «Δικεφάλου», αφού πάνω από 45.000 φίλοι του δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι άρχισε με αρκετές εκπλήξεις από τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της «Ενωσης» έριξε στο κέντρο της άμυνας τον Λαμπρόπουλο αντί του Τσιγκρίνσκι, ενώ στην επίθεση έδωσε φανέλα βασικού στον Γιακουμάκη και τον Κλωναρίδη (εκτός τόπου και χρόνου), αφήνοντας εκτός Λάζαρο και Αραούχο, και, όπως αποδείχτηκε, έκανε λάθος.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και με ασφυκτικό πρέσινγκ προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους Ουκρανούς. Η Ντιναμό, που είναι καλοδουλεμένη ομάδα, όχι μόνο δεν προβληματίστηκε από την πίεση της ΑΕΚ, αντίθετα στην πρώτη της ευκαιρία σκόραρε στο 19′. Εξαιρετική ενέργεια του Ντέρλις Γκονσάλες από αριστερά, νίκησε στη μονομαχία τον Μπακάκη, έκανε το γύρισμα και ο Τσιχανκόβ με πλασέ μέσα από την περιοχή σκόραρε (0-1).

Αμυντικό κενό για την ΑΕΚ, αφού ο σκόρερ ήταν αφύλαχτος. Το γκολ «πάγωσε» την ελληνική ομάδα που, αν και είχε κατοχή, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Στο 31΄ ο Λαμπρόπουλος και στο 45+2 ο Λιβάγια ζήτησαν πέναλτι (για κράτημα), αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ έπαιξε την Ντιναμό σαν τη γάτα με το ποντίκι. Την έκλεισε στο μισό γήπεδο και με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου τη σφυροκόπησε ανελέητα, αλλά με το… πούλμαν που είχαν βάλει μπροστά στην άμυνά τους οι Ουκρανοί αυτή ήταν δύσκολο να διασπαστεί. Το κατάφερε ο Αϊντάρεβιτς (από σέντρα σε φάουλ του Λάζαρου) που, μόλις μπήκε στο ματς, στο 80′ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Λιβάγια και Βράνιες χάνουν τη ρεβάνς (22/2) μετά την κίτρινη που δέχτηκαν.

Ο διαιτητής Κάρλος ντελ Θέρο από την Ισπανία ειδικά στο πρώτο μέρος άφησε το σκληρό παιχνίδι των Ουκρανών, ενώ θα έπρεπε να είχε αποβάλει τον Χάρμας με δεύτερη κίτρινη σε τρεις περιπτώσεις.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος(79′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (52′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Γιακουμάκης (57′ Αραούχο).

ΝΤΙΝΑΜΟ kieboy (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Χατσερίντι, Κάνταρ, Μοροζιούκ, Σέπελιεβ, Μπουγιάλσκι, Χάρμας (78’ Μπεσέντιν), Τσιχανκόβ, Ντέρλις Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (90+1′ Σαπαρένκο).

Εγκρίθηκε η υπογειοποίηση 

Τέλος καλό, όλα καλά! Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε με σημαντική πλειοψηφία τη ΜΠΕ για την υπογειοποίηση, που αποτελεί σύνοδο έργο της «Αγια-Σοφιάς». Ουσιαστικά, χθες ήταν η συνέχεια της συνεδρίασης που είχε διακοπεί πριν από μία εβδομάδα, λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τη διαμαρτυρία κατοίκων του Μαραθώνα για τον ΧΥΤΑ της περιοχής τους.

Η πλευρά της ΑΕΚ είχε έντονη εκπροσώπηση στην Περιφέρεια, μέσω του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Ασλανίδη, του διευθύνοντος συμβούλου Μήνα Λυσάνδρου, του εκτελεστικού διευθυντή Ντούσαν Μπάγεβιτς και αντιπροσωπίας παλαιμάχων (μεταξύ αυτών οι Μαύρος, Σεραφείδης, Στυλιανόπουλος, Ατματσίδης). Αντίθετα, δεν εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, με τον δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο να προχωρά σε γραπτή δήλωση, στην οποία τόνισε για ακόμα μία φορά την αντίθεση της δημοτικής Αρχής της πόλης στο έργο.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα