Αβάντα ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Ξαφνικές πιέσεις στην Αθήνα να δείξει «ευελιξία» για την ονομασίαΜπορεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος να έδειχνε σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ βίντεο-ντοκουμέντα για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια, αλλά και οι δύο «σύμμαχοι» μάλλον είχαν αλλού το μυαλό τους… Κι αυτό γιατί για τις προκλήσεις της Τουρκίας συνιστούσαν διάλογο, χωρίς να παίρνουν ουσιαστικά θέση, ενώ για το θέμα των Σκοπίων είχαμε μια στροφή σε βάρος της Ελλάδας. 

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που μέχρι τώρα δήλωνε ότι για να μπει η ΠΓΔΜ στη Συμμαχία πρέπει να επιλύσει το ζήτημα του ονόματός της, χθες ζήτησε από την Ελλάδα να δείξει ευελιξία! Επί της ουσίας, δηλαδή, να υποχωρήσει η χώρα μας και να παραχωρήσει τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια!

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε τετ α τετ με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Τζ. Μάτις και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια του οποίου τούς έδειξε «αποδεικτικό υλικό που καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό ότι πρόκειται δήθεν για ατύχημα είτε για αιτιάσεις της Ελλάδας».

Προκλητικοί

Σε δηλώσεις του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «η Τουρκία προκαλεί, παραβιάζει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, προχωρεί σε πράξεις παραβίασης κάθε έννοιας ναυτικού δικαίου και φτάνει πολύ κοντά σε ένα “ατύχημα” στο Αιγαίο. Εχει την απόλυτη ευθύνη. Δεν μπορεί κανένας μέσα στη ίδια συμμαχία, στο ΝΑΤΟ, να αμφισβητεί την επικράτεια ενός άλλου κράτους. Τα Iμια είναι ελληνικά νησιά, αυτό είναι ξεκάθαρο από όλες τις συνθήκες που και η ίδια η Τουρκία έχει υπογράψει. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε περαιτέρω τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας».
Τέλος, χθες, οι Eλληνες χάκερ Anonymous, ως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα στα Ιμια, «χτύπησαν» σελίδες τραπεζών της Τουρκίας στο διαδίκτυο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα