Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των αντικειμενικών αξιών

Να ακυρωθούν ως παράνομες ζητούν οι κάτοικοι σε Φιλοθέη και ΨυχικόΝα ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Ψυχικό και Φιλοθέη ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σωματείο «Ενωση Ιδιοκτητών Ψυχικού» και 98 ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής. Οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί ήδη μία φορά, στρέφονται κατά της 1180/2017 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού και της υφυπουργού Οικονομικών, με την οποία ανακαθορίστηκαν οι τιμές ζώνης της περιοχής μετά την ακύρωση της προηγούμενης απόφασής τους από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το 2016 (2334/2016). 

Στην προσφυγή τους, οι κάτοικοι αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι από τη νέα υπουργική απόφαση «δεν προκύπτει ότι ο καθορισμός της τιμής ανά τ.μ. των ακινήτων του επίμαχου δήμου έγινε ύστερα από εκτίμηση στοιχείων που να δικαιολογούν αυτήν, ώστε να προκύπτει το δικαιολογητικό έρεισμα της επίμαχης ρύθμισης και να δύναται να ελεγχθεί αν εκδόθηκε εντός των ορίων της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 41 του νόμου 1249/1982».

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση παραβιάζει τα άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος, που προβλέπουν ότι η φορολογούμενη ύλη, όπως είναι η περιουσία, δεν επιτρέπεται να είναι πλασματική, αλλά πρέπει να είναι πραγματική, ενώ οι τιμές ζώνης στον εν λόγω δήμο -υπογραμμίζουν- είναι απολύτως πλασματικές και σημαντικά ανώτερες της πραγματικής αξίας των ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την υπουργική απόφαση του 2017 ανακαθορίστηκαν οι τιμές ζώνης του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζόμενων ακινήτων στην περιοχή του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, τα ακίνητα της οποίας έχουν διαφορετική αντικειμενική αξία ανάλογα με τη ζώνη του εν λόγω δήμου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα