«Κλείδωσε» συλλαλητήριο έξω από τον ΟΗΕ

Ραντεβού στη Νέα Υόρκη, έξω από το κτίριο του ΟΗΕ, δίνουν στις 18 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, οι Ελληνες ομογενείς. Ο κύβος ερρίφθη και η ομογένεια οργανώνεται με έναν και μοναδικό σκοπό: να αγωνιστεί ώστε η ονομασία της γειτονικής χώρας να μην περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Στο πλευρό τους οι Ελληνες της ομογένειας έχουν προβεβλημένους Αμερικανούς πολιτικούς των δύο κομμάτων, οι οποίοι ήδη έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση να χαιρετίσουν το παναμερικανικό αυτό συλλαλητήριο.

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής Δημήτρης Φιλιππίδης, οι πιέσεις ήταν τέτοιες, που η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στη Νέα Υόρκη ήταν μονόδρομος. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης συσκέφθηκαν και αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στις ΗΠΑ.

Ηδη έχουν κατατεθεί τα σχετικά αιτήματα προς τις Αρχές της Νέας Υόρκης, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες άδειες, με τους διοργανωτές να παίρνουν προφορικές διαβεβαιώσεις για την παραχώρηση του χώρου. Τις επόμενες ημέρες στελέχη των μακεδονικών οργανώσεων Αμερικής θα συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο. Επίσης, τα πρώτα πούλμαν που θα μεταφέρουν τον κόσμο στον χώρο του συλλαλητηρίου ήδη ναυλώθηκαν. «Ο ενθουσιασμός είναι πολύ μεγάλος» τονίζει ο κ. Φιλιππίδης και υποστηρίζει ότι πολλοί από τους 2.000.000 Ελληνες που ζουν στην Αμερική θα δώσουν το «παρών».

Σε ό,τι αφορά τους ομιλητές, οι διοργανωτές ήδη έχουν αποστείλει προσκλήσεις σε κορυφαία πολιτικά στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών. Αν και ο κεντρικός ομιλητής δεν έχει «κλειδώσει», εκτιμάται πως θα είναι ένας ακαδημαϊκός ή ένας αρχαιολόγος. «Η ομογένεια είναι έτοιμη να βροντοφωνάξει πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Το συλλαλητήριο είναι η κορύφωσης μιας σειράς ενεργειών που κάνουμε για την επίλυση του ζητήματος» καταλήγει ο κ. Φιλιππίδης.

Β. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα