«Πληρωμένη» απάντηση Κοτζιά στη θρασύτητα των Τούρκων στο Αιγαίο

Απίστευτο θράσος από τους Τούρκους. Εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού στα Ιμια, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις στο Αιγαίο και εγκάλεσαν τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά γιατί είπε ότι την επόμενη φορά η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει ειρηνικά. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα ότι η χώρα του υποστηρίζει την αποκλιμάκωση «αλλά, δυστυχώς, φαίνεται πως ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση που δεν είναι ειρηνική». «Πληρωμένη» ήταν η απάντηση από ελληνικής πλευράς. «Η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές.

Οταν δε καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς. Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. στη Σόφια, όπου παρέστη, κάλεσε τους εταίρους να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο, αντιδρώντας όποτε αυτό χρειαστεί, και, μιλώντας για το επεισόδιο στα Ιμια, σημείωσε ότι αυτό συνέβη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα