Οι Τουρκοκύπριοι ζητούν διαμοιρασμό του φυσικού αερίου και εκβιάζουν

Απειλούν τώρα και οι Τουρκοκύπριοι, τη στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να παρεμποδίζει το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ιταλικής εταιρίας ENI να φτάσει στον στόχο «Σουπιά» του Οικοπέδου 3 και να κάνει την προγραμματισμένη γεώτρηση. Ζητούν να διαμοιραστεί το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί (φωτό) εκβιάζει ότι, αν δεν γίνει αυτό, τότε θα «ενταθούν» οι σχέσεις του ψευδοκράτους με την Αγκυρα.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και οι εταιρίες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην ΑΟΖ «θα πρέπει σε κάποια φάση να συζητήσουν και μαζί μας για τον διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέντ Οζερσάι.

Σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και να δημιουργεί τετελεσμένα. «Αν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις» υποστήριξε.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Μ. Ακιντζί δήλωνε στο CNNTurk ότι, αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση του Κυπριακού, πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Τουρκοκυπρίους για το φυσικό αέριο. Πρότεινε, μάλιστα, την ίδρυση κοινής ειδικής επιτροπής, κάτι που, όπως υποστηρίζει, απέρριψαν οι Ελληνοκύπριοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα