Η «φάλαινα των αιθέρων» στο «Ελ. Βενιζέλος»

Μια στάση στη χώρα μας έκανε την περασμένη Παρασκευή ένα από τα πιο μεγάλα αεροσκάφη στον κόσμο, το Beluga Airbus, περισσότερο γνωστό ως η «φάλαινα των αιθέρων», εντυπωσιάζοντας όσους βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».Συγκεκριμένα, το τεράστιο αεροπλάνο, που είχε ως τελικό προορισμό τη Βρέμη, προσγειώθηκε επί ελληνικού έδαφος για ανεφοδιασμό και ανάπαυση του πληρώματος. Μάλιστα, μια φωτογραφία της άφιξής του αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών στο facebook. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος στην Ελλάδα βρέθηκε το Beluga Airbus Νο5, ενώ ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα είχε έρθει το Beluga Airbus No2.

Σημειώνεται ότι συνολικά υπάρχουν μόλις πέντε αεροσκάφη Beluga στον κόσμο, τα οποία κατασκευάστηκαν για να μεταφέρουν αντικείμενα μεγάλων διαστάσεων, όπως εξαρτήματα και τμήματα αεροσκαφών. Τόσο το μέγεθος όσο και ο όγκος των αντικειμένων που δύνανται να μεταφέρουν τα έχουν καταστήσει από τα πλέον κοστοβόρα αεροπλάνα. Τα Beluga άρχισαν την πορεία τους στους αιθέρες το 1996 και έως σήμερα έχουν μεταφέρει, μεταξύ άλλων, εξαρτήματα για διαστημικούς σταθμούς αλλά και σωστικό υλικό σε ανθρωπιστικές κρίσεις. Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει πτήσεις το ακόμη πιο εντυπωσιακό Beluga Airbus XL, το οποίο θα έχει ακόμα μεγαλύτερη χωρητικότητα, καθώς μπορεί να μεταφέρει έξι τόνους περισσότερο φορτίο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα