Μάνος: Διαπιστευτήρια στην τρόικα με αφορμή την υπόθεση Novartis

Δεν μπορεί χωρίς την τρόικα ο Στέφανος Μάνος (φωτό), ο οποίος, με αφορμή την υπόθεση Novartis, βρήκε ακόμα μία φορά την ευκαιρία να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους δανειστές και να τονίσει την ανάγκη παρουσίας τους στη χώρα μας. «Η κυβέρνηση μας υπόσχεται ότι τον Αύγουστο θα απαλλαγούμε από τον έλεγχο της τρόικας. Εχουν, όμως, μείνει πολλές στρεβλώσεις στην αγορά του φάρμακου και φοβάμαι ότι η διοίκηση, χωρίς την πίεση της τρόικας, θα αδρανήσει, όπως και στο παρελθόν» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έθεσε ως αποτελεσματική λύση του προβλήματος την απελευθέρωση της τιμής των γενοσήμων, που θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Μάνος ανέφερε ότι, παρά την αναμφισβήτητη εξυγίανση της αγοράς του φαρμάκου μετά το 2009, παραμένουν στρεβλώσεις που δημιουργούν κίνητρα διαφθοράς και πρόσθεσε ότι η διαφθορά στην αγορά φαρμάκου δεν αφορά μόνο τη Novartis, αλλά πλήθος φαρμακευτικών εταιριών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα