Eνδοξη Ιστορία, άδοξοι ηγέτες

Η -κατ’ όνομα μόνο- ηγεσία της χώρας, χλομή, ανήμπορη, ακατάλληλη να διαχειρίζεται ιστορικό και πολιτισμικό μέγεθος όπως το ελληνικό, είναι έτοιμη να δώσει τα άγια τοις κυσί. Φοβάται οτιδήποτε από οποιονδήποτε κι είναι έτοιμη να παραχωρήσει τα πάντα, με μόνο αντίτιμο την παράταση της ανωφελούς εξουσίας της. Την ίδια στιγμή, η άγια ελληνική γη δίνει πλήρεις και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό για την αξία και τη δύναμη του Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και έχει διατελέσει πρύτανης του ΑΠΘ, δημοσίευσε στην προσωπική σελίδα του στο facebook μια φωτογραφία αγάλματος που βρέθηκε στα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης και έγραφε ως επεξήγηση της εικόνας: «Η Αφροδίτη τού μετρό Θεσσαλονίκης. Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο… καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του μετρό Θεσσαλονίκης είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα».

Το εύρημα είναι εντυπωσιακό και μαρτυρά πολλά για τον πλούτο και τον ανεκτίμητο πολιτισμό που έχει καλά φυλαγμένο στα σπλάχνα της η πατρώα γη. Oμως, η κίνηση του κ. Μυλόπουλου είναι ανεκδιήγητη – ειδικά για έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν είναι σαν τις ταραμοσαλάτες, που φωτογραφίζουν στις ταβέρνες οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας για να αναρτήσουν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ελληνική πολιτισμική κληρονομιά πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και με πιστή τήρηση του επιστημονικού πρωτοκόλλου, το οποίο ορίζει ότι η δημοσίευση των αποτελεσμάτων μιας ανασκαφής είναι το τελευταίο στάδιό της και δεν γίνεται με κουβέντες του αέρα στο… facebook.

Η επιστημονική δημοσίευση στην αρχαιολογία συνοδεύεται από όλα τα σχετικά ανασκαφικά στοιχεία, την καταγραφή των ευρημάτων, τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων και από όλα όσα απαιτούνται για την αξιολόγηση του χώρου και των αντικειμένων που βρέθηκαν. Δεν αναρτώνται έτσι, αβασάνιστα, φωτογραφίες για να ελκύσουν τα… likes των χρηστών. Η Ιστορία μάς δοξάζει, οι μπροστάρηδες μας ντροπιάζουν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα