Αντώνης Σαμαράς: «Ηρθα εδώ για να τους καταγγείλω»

Υψηλοί τόνοι Σαμαρά για Novartis με αναφορές σε στημένη υπόθεση, ψευδομάρτυρες και συκοφαντίεςΜε τη φράση «δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω», ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ιδιαίτερα υψηλών τόνων ομιλία του από το βήμα της Βουλής. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, με οξείς χαρακτηρισμούς, έκανε λόγο για τη «μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους», καταφέρθηκε εναντίον των Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου λέγοντας ότι «έστησαν την ιστορία», μίλησε για «γελοίο κατηγορητήριο» και εξέφρασε «βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα».

Οπως είπε, «έστησαν την υπόθεση, πρώτα τη συκοφαντία, ύστερα άρχισαν να τη διαδίδουν και έντεκα μήνες αργότερα βρήκαν ψευδομάρτυρες για να τη στηρίξουν. Δεν ψάξατε για τους ενόχους – τους επιλέξατε πολύ νωρίτερα εσείς οι ίδιοι» ανέφερε, απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «ήρθα να καταγγείλω τους κινδύνους και να προειδοποιήσω: όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει την προηγούμενη. Θα οδηγηθούμε σε λασποπόλεμο και σε κατάλυση της δημοκρατίας».

«Η υπόθεση εναντίον των εμπλεκόμενων προσώπων», τόνισε ο κ. Σαμαράς, «κραυγάζει από δακτυλικά αποτυπώματα των ηθικών αυτουργών. Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δεν στοχοποιώ κανέναν, υπερασπίζομαι τον εαυτό μου» είπε, προαναγγέλλοντας ότι θα φτάσει μέχρι τέλους.

Οι λογαριασμοί

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του, αλλά -όπως είπε- «θα ζητήσω να ανοίξουν και οι δικοί τους», αναφέρθηκε σε «πίεση και καθοδήγηση δικαστικών από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους» και, επικαλούμενος τον Γκέμπελς, σημείωσε:
«Πες, πες, πες, κάτι θα μείνει: αυτό το γκεμπελικό τέχνασμα χρησιμοποιούν». Προειδοποίησε δε ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τα χρήματα που έχασε η χώρα από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα