«Να κάνει μήνυση και στον… Τραμπ»

Πυρά Παπαγγελόπουλου σε Σαμαρά, με σχόλια για φασίζουσα νοοτροπία και αιχμές για όσα έγιναν το 1993Σφοδρή μετωπική επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταλογίζοντας στον πρώην πρωθυπουργό «φασίζουσα νοοτροπία», αλλά και «παρανοϊκούς ισχυρισμούς». Επίσης, ανέδειξε την παγκόσμια διάσταση της υπόθεσης Novartis για να απαντήσει στις κατηγορίες περί σκευωρίας και στημένου κατηγορητηρίου. Κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Σαμαρά «να μηνύσει και τον Ντόναλντ Τραμπ», δεδομένου ότι οι αμερικανικές Αρχές πρωτοστατούν στη διαλεύκανση αυτής της σκοτεινής ιστορίας, και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παραγραφεί το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σε αρκετά υψηλούς τόνους, έκανε λόγο για «απειλές» που εκτόξευσε ο κ. Σαμαράς σε πολιτικούς, μάρτυρες και εισαγγελείς σχετικά με την υπόθεση, με στόχο να εκφοβίσει, ενώ άφησε σαφή υπονοούμενα για τον ρόλο και τα πραγματικά κίνητρα του πρώην πρωθυπουργού στην ανατροπή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.

«Η επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών, προστατευόμενων μαρτύρων και πολιτικών αντιπάλων δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική γραμμή, αλλά είναι και δείγμα μεγάλου πανικού» τόνισε αναφερόμενος στις μηνύσεις που υπέβαλε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του, αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα, όπως και κατά της αρμόδιας εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που χειρίζεται τη δικαστική διερεύνηση.

«Οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους και σε παρακρατικούς μηχανισμούς» τόνισε και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να εξηγήσει τι εννοεί με τη φράση ότι θα τους πάει «μέχρι τέλους». «Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση, ούτε την ηθική μας εξόντωση με μεθόδους παρακρατικών μηχανισμών. Τη δικαστική μας εξόντωση την έχει προαναγγείλει ήδη» σημείωσε. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι με αυτές τις κινήσεις «κάποιοι αναλαμβάνουν ευθύνες για ό,τι συμβεί σε βάρος προστατευόμενων μαρτύρων και εισαγγελέων».

«Αστείες»

Χαρακτήρισε, επίσης, «ανοίκειες, συκοφαντικές και αστείες» τις επιθέσεις Σαμαρά και «παρανοϊκό» τον ισχυρισμό του πρώην πρωθυπουργού ότι αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα σε ένα διεθνές σκάνδαλο που διερευνά το FBI. «Αν ισχύει αυτό, πρέπει να αναβαθμιστώ σε διοικητή του FBI και της CIA» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και κάλεσε σκωπτικά τον κ. Σαμαρά «να μηνύσει και τον Τραμπ».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε, όμως, και στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης προς την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, θυμίζοντας ότι η προηγούμενη εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, που είχε τοποθετηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά, συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της μια καταγγελία για «σχέδιο ηθικής εξόντωσής της από τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση Novartis «κορωνίδα διαφθοράς» στη χώρα μας.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε και στις αιχμές του Αντώνη Σαμαρά, όταν ο ίδιος ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. «Δεν ντρέπομαι για αυτή την περίοδο» είπε και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι, για να λύσει τα δικά του προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα στην παράταξή του.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «το 1993», που ο κ. Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. με αφορμή το Μακεδονικό, «οργίαζαν οι φήμες για τα πραγματικά αίτια της υπόθεσης…».

Και μετωπική σύγκρουση Αθανασίου – Αδωνι

Εντονη αντιπαράθεση προκάλεσαν οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ενδεχόμενη αξιοποίηση παρακρατικών μηχανισμών με σκοπό την παγίδευση πολιτικών αντιπάλων του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επικαλέστηκε ως προς αυτό συνομιλίες που φέρεται ότι είχε το 2014 με δικαστικούς λειτουργούς ο Χαράλαμπος Αθανασίου την εποχή κατά την οποία ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και οδηγούνταν σε απολογία στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Πράγματι, ευρισκόμενος τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες για συνέδριο υπουργών Δικαιοσύνης, έμαθα εδώ τα επεισόδια στην Ευελπίδων για την απολογία των κατηγορουμένων από τη Χρυσή Αυγή. Πήρα την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να δω τι γίνεται, για να ενημερωθώ τι φασαρίες έγιναν. Ουδέποτε παρενέβην να μιλήσω με τους ανακριτές» απάντησε ο κ. Αθανασίου και κάλεσε τον κ. Παπαγγελόπουλο να ανοίξει μόνος του τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του με την κυρία Τουλουπάκη.

Τον λόγο πήρε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό, είπε: «Γιατί φοβηθήκατε να ανοίξετε τα τηλέφωνά σας; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κυρία Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας, κύριε υπουργέ. Και αν δεν φοβάστε και είναι συκοφαντία, ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή. Γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι. Αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε ένα σόου εντυπώσεων. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει. Και δεν φοβάμαι τίποτα» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του θα ανοίξουν όταν εξεταστεί η σε βάρος του μήνυση από τον Αντώνη Σαμαρά, και συνέχισε σε αυστηρό ύφος μιλώντας προς τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.: «Καταρχήν, να μου μιλάτε στον πληθυντικό, διότι εκπροσωπείτε μία μεγάλη παράταξη με ήθος. Είστε αγενέστατος και δεν έχετε το αναγκαίο ήθος μέσα στο Κοινοβούλιο».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα