O οίκος Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα κατά δύο βαθμίδες!

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος κατά δύο βαθμίδες, σε «Β3» από «Caa2», προχώρησε αργά χθες το βράδυ ο οίκος Moody’s, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές (outlook) για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα πλέον φεύγει από τη βαθμίδα «C», στην οποία βρισκόταν από το 2011.

Οπως σημειώνει ο διεθνής οίκος, οι βασικοί λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι: Πρώτον, η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντική δημοσιονομική και θεσμική βελτίωση υπό το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια.

Οι βελτιώσεις αυτές με τη σειρά τους θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και τον τραπεζικό τομέα. Δεύτερον, ο οίκος θεωρεί ότι η χώρα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, επιστρέφοντας στις αγορές. Τρίτον, ο κίνδυνος μιας νέας χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης χρέους των ιδιωτών έχει υποχωρήσει σημαντικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα