Θεσσαλονίκη: Κηδείες με … POS στα κοιμητήρια

Σταδιακά σε όλες τις  δημοτικές υπηρεσίεςΚηδείες, εκταφές, μνήματα τώρα και με… ανέπαφες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκατέστησε χθες στα τρία κοιμητήρια που βρίσκονται στα όριά του μηχανήματα POS, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στον τρόπο πληρωμής.

Τα τρία νεκροταφεία είναι μόνο η αρχή, αφού αναμένεται να τοποθετηθούν αντίστοιχες μηχανές σε όλα τα σημεία του δήμου όπου οι Θεσσαλονικείς έχουν συναλλαγές με την υπηρεσία. 

Συγκεκριμένα, τα μηχανήματα POS τοποθετήθηκαν στα Δημοτικά Κοιμητήρια Μαλακοπής, Ευαγγελιστρίας και Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης. Προηγήθηκε εγκατάσταση POS στο ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει σε γυμναστήρια, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δημοτικές κοινότητες, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ενώ θα δοθούν και τρία ασύρματα POS στη Διεύθυνση Πολιτισμού, προκειμένου να χρησιμοποιούνται στις δράσεις της και τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

46 μηχανές

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Αννα Αγγελίδου, συνολικά ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προμηθευτεί 46 μηχανές POS για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Ηταν μια επιτακτική ανάγκη για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας. Μάλιστα καθυστερήσαμε κιόλας, αφού η διαδικασία να τα προμηθευτούμε ήταν πολύπλοκη» λέει η κυρία Αγγελίδου στη «δημοκρατία».

Οπως εξηγεί η ίδια, μέχρι σήμερα οι πολίτες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν όποιες συναλλαγές τους αποκλειστικά με μετρητά, κάτι που δεν τους βοηθούσε εξαιτίας των capital controls. «Επιπλέον οι ηλεκτρονικές συναλλαγές παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στους εργαζομένους του δήμου αλλά και στο ταμείο» καταλήγει η κυρία Αγγελίδου.

Βαγγ. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα