Προκόπης Παυλόπουλος: «Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα εδάφη μας»

Σε άρμα μάχης του Ελληνικού Στρατού ανέβηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, με αφορμή την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Λίγο πριν είχε στείλει μήνυμα στην Τουρκία και σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ότι «ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε την εδαφική μας ακεραιότητα», σημειώνοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών περνούν κρίση λόγω των προκλήσεων της Αγκυρας.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος από τα Ιωάννινα, η επέτειος αυτή έχει προσλάβει μέσα στον χρόνο εθνικές διαστάσεις, λόγω των συμβολισμών που εκπέμπει διαχρονικώς για τον λαό και το έθνος μας. «Από τους πολλούς και εμβληματικούς αυτούς συμβολισμούς ας κρατήσουμε άσβεστους στη μνήμη μας τους εξής δύο:

Πρώτον, εμείς οι Ελληνες, λαός και έθνος της ειρήνης και της δημοκρατίας, ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε, όταν χρειάζεται και έναντι πάντων, τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία, που τώρα πια είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ενωσης» είπε ο Πρόεδρος και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ήρεμη δύναμη, που σέβεται τους φίλους της αλλά ουδέποτε φοβήθηκε τους εχθρούς της. Ως δεύτερο συμβολισμό ανέφερε: «Το έπος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων επιτεύχθηκε όταν είμαστε αρραγώς ενωμένοι, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ο διχασμός οδήγησε σε εθνικών διαστάσεων καταστροφή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα