Ιερές μηνύσεις για τη βλάσφημη παράσταση «Jesus Christ Superstar»

Το κατέβασμα της παράστασης μιούζικαλ «Jesus Christ Superstar», που θεωρούν ότι είναι βλάσφημη και προσβάλλει τη χριστιανική πίστη και το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, ζητούν οι μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Πειραιώς Σεραφείμ……με μηνύσεις που κατέθεσαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές κατά των συντελεστών της παράστασης. Η περιβόητη παράσταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο της Εκκλησίας. Ο μητροπολίτης Κυθήρων στη μήνυση υποστηρίζει ότι το μιούζικαλ «περιέχει πράξεις και δηλώσεις οι οποίες αποτελούν βαρύτατη καθύβριση της ορθόδοξης θρησκείας και ακραία βλασφημία σε βάρος του Ιησού Χριστού.

Παρουσιάζει τον Χριστό ως μέλος της κοινότητας των χίπις, η οποία έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών». Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, η παράσταση «εκδηλώνει δημόσια έλλειψη σεβασμού προς το Θείο και ενέχει χλευασμό, προσβλητική, απρεπή και χυδαία έκφραση κατά του Θείου.  Καθυβρίζει δε την Εκκλησία, αφού καθυβρίζει και κακόβουλα χλευάζει τα δόγματα αυτής, τη Θεία μορφή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την Αγία Μαρία Μαγδαληνή, αλλά και τη Θεία Σταύρωση και Ανάσταση του Θεανθρώπου, τα οποία και διαγράφει ως δήθεν ουδέποτε να έλαβαν χώρα». 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα