Γεωργιάδης: Θέλω να πάω σε δικαστήριο να δικαστώ

Eπιτέθηκε στον Τσίπρα, λέγοντας ότι ο τζίρος πολλαπλασιάστηκε επί κυβερνήσεώς τουΕπί υπουργίας του η Novartis είχε τον μικρότερο τζίρο της τελευταίας 15ετίας και την περίοδο για την οποία κατηγορείται δόθηκαν στη φαρμακοβιομηχανία 19.000.000 ευρώ, όταν το πρώτο έτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταβλήθηκαν 60.000.000 ευρώ, είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης χθες στη Βουλή και, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ξέσπασε λέγοντας: «Θέλω να πάω στο δικαστήριο και να δικαστώ».

«Πήρα 2.000.000 εγώ και 1.000.000 ευρώ ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά έσοδα 65.000.000 ευρώ της εταιρίας Novartis;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στις κατηγορίες που του καταλογίζονται από τους «ψευδομάρτυρες», όπως τους χαρακτήρισε, σημειώνοντας ότι οι ημερομηνίες και οι κατηγορίες δεν συμπίπτουν.

Εστησαν σκευωρία

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε στη Βουλή στοιχεία με τους τζίρους της Novartis. «Το 2009, ο τζίρος της ήταν 440.000.000 ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν επί δικής μου υπουργίας-, ο τζίρος της εταιρίας ήταν 337.000.000 ευρώ και σήμερα τρέχει με 470.000.000 ευρώ» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

«Ξαναλέω: τι είναι αυτό που κάναμε εγώ, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας;» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής του διοικητή της ΤτΕ, ο οποίος εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, και της συζύγου του, χαρακτηρίζοντας τη Λίνα Νικολοπούλου «ένα τεράστιο θύμα αυτής της ιστορίας». Απέκρουσε την κατηγορία περί αύξησης της τιμής των φαρμάκων, λέγοντας ότι την αρμοδιότητα είχε κ. Μπέζας, «χωρίς το δελτίο τιμών να έχει τίποτα κακό», και χαρακτήρισε γελοία την κατηγορία ότι έπαιρνε χρήματα για να βάλει στις λίστες τα φάρμακα της Novartis, κάνοντας επίθεση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας μειώθηκαν οι τιμές σε 7.599 φάρμακα, από τα συνολικά 9.000 φάρμακα, και έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τους ότι έστησαν σκευωρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα