«Πνίγηκαν» τα Σφακιά

Ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και δρόμους από τη μεγάλης έντασης καταιγίδα που διήρκεσε αρκετές ώρεςΠρωτοφανείς ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν στα Σφακιά της Κρήτης οι καταρρακτώδεις βροχές που άρχισαν τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης και κράτησαν μέχρι το βράδυ. Μάλιστα, οι ζημιές ήταν τόσο μεγάλες που ο δήμαρχος Γιάννης Ζερβός ανέφερε ότι η περιοχή θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ειδικότερα, πολλά ήταν τα σπίτια και τα ποιμνιοστάσια που πλημμύρισαν από τη νεροποντή, ενώ αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Παράλληλα, ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος, που παρασύρθηκαν τεράστιες ποσότητες από φερτά υλικά, όπως χώματα και πέτρες, τα οποία κατέκλυσαν το οδικό δίκτυο, ενώ έφτασαν ακόμα και στο εσωτερικό σπιτιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στους οικισμούς Βουβάς και Νομικιανά των Σφακίων. Μάλιστα, στον Βουβά χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το σπίτι της μια ηλικιωμένη γυναίκα. Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, ενώ κατέφτασαν και συνεργεία του δήμου, τα οποία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, για την αποκατάσταση των καταστροφών είναι απολύτως αναγκαία η συνδρομή της Πολιτείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα