«Πυρ ομαδόν» κατά της κυβέρνησης από τους εμπλεκομένους

Με σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και με τη σιγουριά ότι θα δικαιωθούν στην πορεία των ερευνών υποδέχθηκαν οι πρώτοι από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση Novartis την απόφαση της Βουλής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη για συναντήσεις με την ηγεσία του ΟΗΕ, εκτίμησε ότι η επιτροπή «είναι προφανές ότι δεν θα διερευνήσει απολύτως τίποτα σε έναν μόνο μήνα και απλώς θα επιχειρήσει να συντηρήσει το σχέδιο διασυρμού και κατασυκοφάντησης πολιτικών προσώπων με τους προστατευόμενους ψευδομάρτυρες με την κουκούλα, που άρχισε με τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή και με τη χθεσινή συζήτηση, στην οποία οι σκοπιμότητες ήταν αποκαλυπτικές». Δήλωσε, δε: «Είμαι αποφασισμένος να δικαιωθώ, ξεκάθαρα και χωρίς να μείνει καμία σκιά… Μέχρι τότε συνεχίζω απερίσπαστα το έργο και τα καθήκοντά μου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Συνέχεια στην κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Για μένα η πιο χαρακτηριστική στιγμή της χθεσινής συζήτησης, πέρα από τη στιγμή που κλαίει ο κ. Πικραμμένος -που, για όποιον έχει συνείδηση, ήταν η πιο ανατριχιαστική στιγμή-, όταν όλη η Βουλή είχε ανατριχιάσει, ήταν ότι ένας μόνο γέλαγε, ο Πολάκης. Αυτό είναι γαϊδούρι! Και θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα γαϊδούρια». «Εγώ στην ομιλία μου ήμουν συγκεκριμένος και κατέθεσα έγγραφα που δεν τόλμησε ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να τα αμφισβητήσει» είπε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι μέλημά του είναι «να τιμωρηθούν οι ένοχοι του ευτελισμού της χώρας». Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση ότι «ρίχνει λάσπη χωρίς να επιθυμεί έρευνα. «Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να καταρρεύσει παταγωδώς η κατηγορία» τόνισε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι, ενώ κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο.

«Καμία σχέση δεν έχει το όνομά μου με τη δικογραφία της Novartis» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, το όνομα του οποίου έβαλαν στο κάδρο τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Απλώς ήρθε μαζί και η μηνυτήρια αναφορά τριών συναδέλφων και υπονοούνται τα ονόματα των υπουργών που ήταν το 2015. Είναι αστειότητες όσα λέγονται» τόνισε.

Χαρτοπόλεμος Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έπαθε το… βατερλό

Με την ανταλλαγή πύρινων ανακοινώσεων και δηλώσεων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συντήρησαν και χθες το κλίμα πόλωσης που κορυφώθηκε στην προχθεσινή μάχη της Βουλής. «Η συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλό για την κυβερνητική πλειοψηφία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Για τη Ν.Δ. είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν παραπεμφθεί» ανέφερε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν τόλμησε»

«Το μόνο βατερλό χθες ήταν η στάση της Ν.Δ., που ενώ έλεγε “όλα στο φως” για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του» ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Οχι μόνο δεν έπεισαν κανέναν οι κραυγές από την πλευρά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ περί πολιτικής δίωξης, αλλά αποκαλύφθηκε η πολιτική ομηρία των τωρινών τους αρχηγών από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο».

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης σχολίασε σχετικά: «Οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτόλμησαν καν να αναπαράξουν τις κατηγορίες και κατέληξαν να απολογούνται για μια σκευωρία που όλοι έχουν καταλάβει ότι έστησε η κυβέρνηση χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη σε βάρος δέκα πολιτικών της αντιπάλων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα