Ομολογία-σοκ: «Ληστέψαμε τρεις γενιές»!

Επιστολή από προστατευόμενο μάρτυρα για μίζες χωρίς τέλος σε πολιτικούς και για εκβιασμούς! Τι είπε για τον Κ. ΦρουζήΤην ώρα που στη Βουλή διεξαγόταν μάχη χαρακωμάτων για την υπόθεση της Novartis, ερχόταν στο φως η μαρτυρία του ενός εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων του FBI που έχει βάλει στο στόχαστρό της τη φαρμακοβιομηχανία. Πρόκειται για μια προσωπική επιστολή-μανιφέστο, η οποία φέρει την υπογραφή «Πληροφοριοδότης Β» και δημοσιεύτηκε στο News247, και σε αυτήν καταγράφονται ο χορός της μίζας, οι αποδέκτες της, αλλά και οι εκβιαστικές πρακτικές της εταιρίας που στόχο είχε να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά, η οποία… μεθούσε με το «γλυκό ποτό της διαφθοράς». 

«Λαδώναμε τους πάντες, μας άδειαζαν τις τσάντες, ΜΜΕ, υπουργοί και βουλευτές… Τα χρόνια τα μοιραία τα φάγανε παρέα σύμβουλοι, πολιτικοί, καθηγητές» λέει, μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας, παραφράζοντας τους στίχους γνωστού τραγουδιού.
Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο «Πληροφοριοδότης Β» περιγράφει ένα γλέντι χωρίς προηγούμενο που τίναξε στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία «περισσότερο και από το PSI». «Καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές. Και το κάναμε με τόσο ζήλο και τόσο συνειδητά, που η κανονικότητα μας έφερνε αναγούλα και την ξορκίζαμε σαν να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μας. Αρνούμασταν να πιστέψουμε ότι υπήρχε ζωή χωρίς μισθάρες, μπόνους, εταιρικά αυτοκίνητα, τζάμπα ιδιωτικές ασφάλειες, ταξίδια, γκόμενες και διασκέδαση. Και όλα αυτά με τα πελατάκια μας, γιατρούς, καθηγητές, πολιτικούς και άλλους αξιωματούχους, να μας βαράνε παλαμάκια τις μέρες στα συνέδρια και τις νύχτες στα κλαμπ και τα μπουζουκτσίδικα» αναφέρει.

«Απίθανος τύπος»
Παράλληλα, «βαφτίζει» τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρίας Κ. Φρουζή «απίθανο τύπο» που «δεν ήξερε ούτε να ανοίγει τον υπολογιστή του γραφείου του και που έτσι διοικούσε μια ολόκληρη Novartis, αφού πριν είχε θητεύσει στον αμαρτωλό ΟΤΕ της Siemens. Αυτός, λοιπόν, ο Φρουζής βραβεύτηκε το 2013 ως manager της χρονιάς. Πιο εύστοχο θα ήταν manager της διαφθοράς και της διαπλοκής. Ιατρικής και πολιτικής».

Τα πρώτα μνημονιακά meetings σηματοδότησαν τις μεγάλες αλλαγές που ήταν προ των πυλών. «Τότε μάθαμε για πρώτη φορά ότι έπρεπε να συνηθίσουμε να ζούμε με τον φόβο της καθαρίστριας. Οχι επειδή ο εντεταλμένος από την Ελβετία έβρισκε την αίθουσα βρόμικη ή ακατάστατη. Αλλά επειδή, απλά, μας ανακοίνωσε ότι, εφεξής, σε κάθε μάζωξη, επειδή θα χυνόταν αίμα, έπρεπε αναγκαστικά να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι καθαρίστριες. Για να καθαρίζουν το αίμα που θα έρεε στα πατώματα από τις απολύσεις των συναδέλφων μας, που θα ‘βλεπαν, κάθε φορά, σε κάθε επόμενη μάζωξη την πόρτα της εξόδου». Την περίοδο εκείνη, όπως αναφέρει, άρχισαν και οι πρώτοι εκβιασμοί στους γιατρούς.

«Για πολλούς, ειδικά γι’ αυτούς που τα ‘παιρναν χοντρά, τους Α1 ή 3A γιατρούς, όπως τους λέγαμε, η εταιρία τούς είχε φακελωμένους. Γνωρίζαμε κάθε αδυναμία τους. Είχαμε πάντα κάτι για τον καθένα. Και στους περισσότερους, όταν δεν έπιαναν τα λόγια, το δεύτερο στάδιο ήταν αυτό του εκβιασμού…» Στην επιστολή του ο μάρτυρας εξηγεί τους λόγους που έγινε πληροφοριοδότης του FBI. Η αντίστροφη μέτρηση, λέει, ξεκίνησε μετά τη βράβευση Φρουζή. «Ηταν τότε η στιγμή που γύρισαν τα μάτια μου ανάποδα» υποστηρίζει, σημειώνοντας ότι πήρε τη μεγάλη απόφαση όταν ένιωσε πως κινδυνεύει η ζωή του. Αφού, όπως περιγράφει, πέρασε πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις, καθώς ένιωσε «ξεφτίλας» και «λαμόγιο», πείστηκε από το FBI να καταθέσει, ελπίζοντας ότι «οι γιατροί θα πάψουν να είναι έμποροι και οι πολιτικοί να υπηρετούν την κοινωνία και όχι τις πολυεθνικές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα