«Μποϊκοτάζ» των τηλεθεατών στη συζήτηση της Βουλής

Πολλά ήταν τα παραλειπόμενα της θυελλώδους συνεδρίασης στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Νovartis. Ωστόσο, το στοιχείο που εντυπωσιάζει ήταν τα ισχνότατα ποσοστά τηλεθέασης που κατέγραψε η ΕΡΤ και η μετάδοση της συνεδρίασης, κάτι που τελικά δείχνει το μέγεθος της ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος.

Το ζήτημα της Νοvartis, αν και συνιστά -όπως όλα δείχνουν- σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων και μείζον πολιτικό θέμα, δεν συγκέντρωσε τελικά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, οι οποίοι -αντιθέτως- γύρισαν αδιάφορα την πλάτη στη δημόσια τηλεόραση προτιμώντας να δουν το «Survivor».

Η ΕΡΤ δεν ξεπέρασε το 2,6% τηλεθέασης, ενώ την ίδια ώρα το ριάλιτι έσπαγε τα κοντέρ, καθώς σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης (το παρακολούθησε το 45% του κοινού 15-44 ετών και το 39,7% του κοινού 18-54 ετών). Το γεγονός επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, τη βαριά κόπωση της κοινωνίας από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, αλλά και την απογοήτευση του κόσμου για την κατάσταση της πολιτικής στον τόπο μας.

Kατά τα λοιπά, στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να έχει καθιερώσει το κομπολόι με το που εμφανίστηκε στα κυβερνητικά έδρανα και έδειχνε πάλι αρκετά χαλαρός, αν και η συνεδρίαση τέντωσε τα νεύρα ορισμένων από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον φραστικό προπηλακισμό του Δημήτρη Γάκη από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση. «Να γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και οποιονδήποτε άλλο» σημειώνεται σε αυτή την ανακοίνωση, με αφορμή το επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής, ενώ κορυφωνόταν η συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε σφοδρή φραστική επίθεση από άτομα που στο παρελθόν είχαν θητεύσει ως συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα