Κατολισθήσεις από τις πλημμύρες στην Αγιά Λάρισας

Η επίμονη βροχή που σφυροκόπησε για δύο ημέρες την Αγιά Λάρισας δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή του Αγιόκαμπου και της Σωτηρίτσας, όπου οι αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις. Η πρώτη καθίζηση εντοπίζεται στον δρόμο από Αγιά προς Μελιβοία, σε έναν δρόμο όπου ποτέ έως σήμερα δεν είχε χτυπηθεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Το δεύτερο σημείο, όπου η κατολίσθηση είναι επίσης μεγάλη, βρίσκεται στον παραλιακό άξονα και συγκεκριμένα στον δρόμο μετά τα Βραχάκια της Βελίκας προς την Παλιουριά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, ακόμη δεν μπορούν να γίνουν εργασίες αποκατάστασης, καθώς οι τομές που πρέπει να γίνουν στο οδόστρωμα είναι μεγάλες και, αν ο καιρός χαλάσει ξανά και βρέξει στην περιοχή, η βλάβη που θα προκληθεί θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Στο μεταξύ, το πρώτο φως της ημέρας στην Κρήτη αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε σε περιοχές των Σφακίων και ειδικότερα στον Βουβά η προχθεσινή ισχυρή βροχόπτωση, στη διάρκεια της οποίας πέντε σπίτια υπέστησαν αρκετές ζημιές.

«Τα φερτά υλικά έχουν μπαζώσει σπίτια, ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές υποδομές του δήμου. Η κατάσταση είναι τέτοια που ήδη έχουμε κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να κηρυχθεί ο δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα