Oι μάσκες έπεσαν…

Το σκάνδαλο της Novartis δεν έχει απλά ταράξει τα ύδατα της επικαιρότητας. Εχει προκαλέσει μια τρικυμία, την πλήρη ένταση, έκταση, συνέπειες και… απόνερα της οποίας ουδείς έχει υπολογίσει ακόμα.

Οι κατηγορούμενοι
έχουν στο πλευρό τους, ασφαλώς, άτομα του στενού πολιτικού, κομματικού και οικογενειακού περιβάλλοντός τους αλλά και κάποιους άλλους παράγοντες, φαινομενικά αταίριαστους – όπως εκείνους που ανέφεραν σε κείμενό τους τα εξής:

«Οσον αφορά
τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες».

Τα παραπάνω
δεν ανήκουν σε εκπροσώπους των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis. Είναι τμήμα από προκήρυξη που έστειλε η ομάδα Ρουβίκωνας σε ιστοσελίδα, έπειτα από καταδρομική επιχείρηση που έκαναν στελέχη της οργάνωσης στα ελληνικά γραφεία της πολυεθνικής που λάδωνε γιατρούς, πολιτικούς και στελέχη του Δημοσίου, για να εξασφαλίζει κέρδη σε βάρος των πολιτών.

Δεν είναι
εξωφρενική διάδοση αλλά πραγματικότητα. Ο Ρουβίκωνας στο πλευρό του Αδωνη Γεωργιάδη, του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων!

Είναι ηλίου
φαεινότερο ότι αυτό το βίαιο χτύπημα δεν είναι τυχαίο ούτε αποτέλεσμα πρόχειρων υπολογισμών μιας ομάδας επιπόλαιων τραμπούκων. Για τη σωστή ανάλυσή του πρέπει κάποιος να το εξετάσει υπό το πρίσμα τού «ποιος ωφελείται» από τη διάπραξή του. Ωφελούνται, προφανώς, όλοι εκείνοι που δεν έχουν καμία πρόθεση να διαλευκανθεί ένα έγκλημα το οποίο ταλαιπώρησε τους Ελληνες, αφαίμαξε τα δημόσια ταμεία και… ξαλάφρωσε τα πορτοφόλια των ιδιωτών.

Τα άκρα
, τελικά, όντως συναντώνται. Οι πορείες τους τέμνονται σε σκοτεινές γωνιές του δημόσιου βίου, όπου κυκλοφορεί πολύ βρόμικο χρήμα και ακόμα περισσότερα ένοχα μυστικά, τα οποία συνδυάζουν τα εκ πρώτης όψεως ασυνδύαστα.

Αλλωστε
, δεν είναι λίγοι οι μεταμεληθέντες «επαναστάτες» που ενίοτε ζητούν την προστασία των Αρχών για να καταθέσουν εναντίον πρώην συντρόφων τους.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα