Ηγέτης της εξέγερσης ο «Λουκάς»

Ο Κουφοντίνας πρωτοστάτησε στις ταραχές στον Κορυδαλλό, με αφορμή τη μεταγωγή του Κώστα ΓιατζόγλουΑναταραχή επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ ξεσηκώθηκαν -με αφορμή τη μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιατζόγλου-, και κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών. Μεταξύ των κρατουμένων που πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία μέσα στον Κορυδαλλό ήταν μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. 

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν υπέγραψε -μεταξύ άλλων- και μία από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι κρατούμενοι στις φυλακές. Η δράση μέσα στις φυλακές του πολυϊσοβίτη -ο οποίος ζητά και λαμβάνει το τελευταίο διάστημα διήμερες άδειες για να πηγαίνει στο σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής- προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Τα… αίματα το Σάββατο άναψαν ύστερα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ για τη μεταγωγή του κρατουμένου Κ. Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, ενώ κάνει απεργία πείνας, ζητώντας τη μόνιμη παραμονή του στον Κορυδαλλό.
Αργότερα, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ οι κρατούμενοι έκαναν ειρηνική διαμαρτυρία σχετικά με τις συνθήκες κράτησης και τη μεταγωγή του Γιατζόγλου, την οποία χαρακτηρίζουν βίαιη.

Στον Κορυδαλλό μετέβη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί και να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους κρατουμένους. Στην ανακοίνωση των κρατουμένων, την οποία υπέγραψε και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, γίνεται λόγος για «αυταρχισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης». Αργότερα το Σάββατο, περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στο Παλαιό Ψυχικό, ως ένδειξη αλληλεγγύης για τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιατζόγλου πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών χθες το απόγευμα.
Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, όπου ανάρτησαν πανό, έγραψαν σύνθημα με κόκκινο σπρέι στο πεζοδρόμιο και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα συμπαράστασης στον Κ. Γιατζόγλου, και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί επεισόδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα