Η Μελάνια πέταξε έξω από τον Λευκό Οίκο την κολλητή της!

Αφορμή, τα $26.000.000 που «τσέπωσε» η (άμισθη) Στέφανι από τα 107.000.000 που είχαν μαζευτεί για την ορκωμοσία ΤραμπΑπό τη
Θεανώ Καρούτα 

Στην πρώτη της απόλυση προχώρησε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, απομακρύνοντας μάλιστα από τον Λευκό Οίκο την επί σειράν ετών στενή φίλη της Στέφανι Γουίνστον Ουόλκοφ, η οποία είχε προσληφθεί ως άμισθη σύμβουλος.

Στην απόλυση οδήγησε η αποκάλυψη της εφημερίδας «New York Times» ότι η Ουόλκοφ -που η δουλειά της είναι να διοργανώνει πάρτι και εκδηλώσεις- δεν ήταν ακριβώς άμισθη, αφού για να διοργανώσει την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται ότι έλαβε το ποσό των 26.000.000 δολαρίων, από το σύνολο των 107.000.000 που είχαν συγκεντρωθεί για την ορκωμοσία.

Σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης, η επιτροπή ορκωμοσίας του προέδρου πίστωσε το εν λόγω ποσό σε μια νεοδημιουργηθείσα τότε εταιρία. Η αποκάλυψη προήλθε από επίσημα έγγραφα που προορίζονταν για την εφορία και καταδεικνύουν ότι η επιτροπή κατέθεσε το ποσό των 26.000.000 στην εταιρία WIS Media Partners of Marina del Rey, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 την Καλιφόρνια από τη στενή φίλη της Μελάνια, τη Στέφανι Ουόλκοφ.

Η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος Τύπου της κυρίας Τραμπ, κληθείσα να σχολιάσει την υπόθεση τόνισε ότι η πρώτη κυρία δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιτροπή ορκωμοσίας και καμία γνώση του τρόπου που διατέθηκαν τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί.

«Φιλανθρωπία»

Ο Τομ Μπάρακ, επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής, είχε πολλάκις επαναλάβει ότι τα χρήματα θα δαπανούνταν με μεγάλη προσοχή και ότι όσα περίσσευαν θα πήγαιναν σε φιλανθρωπίες. Με δυσκολία, βέβαια, θα χαρακτήριζε κανείς φιλανθρωπία την κατάθεση στην εταιρία της Ουόλκοφ.
Πάντως, με το σκάνδαλο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αμερικανικού Τύπου, η γνωστή στην «καλή κοινωνία» του Μανχάταν για τα πετυχημένα πάρτι της σχολίασε ότι ο τρόπος που την έχουν αντιμετωπίσει τα μίντια είναι «κατάφωρα άδικος» εναντίον της και ότι πολλά από τα χρήματα πήγαν σε υπεργολάβους που εργάστηκαν για την ορκωμοσία, και όχι στην τσέπη της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα