Επιτέλους, barcode σε εφημερίδες, περιοδικά

Τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου του γραμμωτού κώδικα (barcode) που θα ισχύσει για τις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και των εφημερίδων καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση……που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών και δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Η υπουργική απόφαση προβλέπει, επίσης, τον τρόπο συγκέντρωσης και δημοσιοποίησης των στοιχείων κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών. 

«Η καθιέρωση barcode στον έντυπο Τύπο θα διασφαλίσει τη διαφάνεια στις κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών, θα καταστήσει πιο δίκαιη τη διανομή της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης και θα οδηγήσει στην πάταξη πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού και φαινομένων φοροδιαφυγής. Τύπος με “καπέλα” δεν μπορεί να υπάρχει, καθώς για εμάς δεν μπορεί να “καπελώνεται” ούτε η ισονομία ούτε η ελευθεροτυπία» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του έργου έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με προϋπολογισμό 15.600.000 ευρώ. Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η δημοσίευση του τεύχους της προκήρυξης του διαγωνισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα