Βιρτουόζοι του πιάνου στο Μέγαρο

Η Κάτια Μπουνιατισβίλι και ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συμπράττουν με τη Φιλαρμονική της Γαλλικής ΡαδιοφωνίαςΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Στον μαγικό κόσμο των πλήκτρων και των μελωδιών μπήκε μόλις στα τρία χρόνια της, ενώ στα έξι είχε δώσει ήδη το πρώτο ρεσιτάλ σε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της πατρίδας της, στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Από τότε έως σήμερα η διάσημη πιανίστρια Κάτια Μπουνιατισβίλι έχει συμπράξει με τους σημαντικότερους μαέστρους, έχει δώσει ρεσιτάλ στα μεγαλύτερα θέατρα του πλανήτη και έχει συνοδεύσει μεγάλες ορχήστρες.

Με μια τέτοια ορχήστρα θα μοιραστεί τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 7 Μαρτίου, τη Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, μιας από τις διασημότερες της Γαλλίας, με τον Φινλανδό μαέστρο και μουσικό διευθυντή της Μίκο Φρανκ να τη διευθύνει. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας η διάσημη μουσικός θα ερμηνεύσει το περίφημο «Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2» του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ενώ η διάσημη γαλλική ορχήστρα θα παρουσιάσει τόσο τη «Συμφωνία αρ. 3 σε ντο μείζονα» του Γιαν Σιμπέλιους όσο και τη «Συμφωνία σε σι ελάσσονα» του νεαρού Κλοντ Ντεμπισί.

Πράξη… δεύτερη

Στις 8 Μαρτίου, ωστόσο, τη μουσική σκυτάλη θα παραλάβει ο ταλαντούχος Ελληνας πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από το 2010 έως σήμερα Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Ο καλλιτέχνης θα συνοδεύσει το αγαπημένο μουσικό σχήμα της Γαλλίας, ερμηνεύοντας με δεξιοτεχνικό τρόπο το κοντσέρτο για αριστερό χέρι του Μορίς Ραβέλ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν η «Εισαγωγή» από την όπερα «Βεατρίκη και Βενέδικτος» του Εκτόρ Μπερλιόζ και η «Συμφωνία σε ρε ελάσσονα» του Σεζάρ Φρανκ. Η ορχήστρα ιδρύθηκε το 1937 από τη Γαλλική Ραδιοφωνία, τον μεγαλύτερο θεσμό μουσικών παραγωγών στη Γαλλία. Σύντομα καθιερώθηκε στο μουσικό ορχηστρικό τοπίο της Ευρώπης για τον εκλεκτισμό που αποπνέει το ρεπερτόριό της, για την έμφαση σε παραγγελίες και νέες συνθέσεις, για την ευελιξία στη σύνθεσή της ανάλογα με τις απαιτήσεις των συναυλιών, για τις συνεργασίες της με μεγάλους ερμηνευτές που τακτικά προσκαλεί και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμά της.

• Infο: Οι δύο συναυλίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας θα δοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 και 8 Μαρτίου. Ωρα έναρξης: 20.30.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα