ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ

Εθισμός του ΣΥΡΙΖΑ εις τον οιονεί σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίαςΑπό τον
Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Φρονώ ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ευθέως και ανερυθριάστως με τον αυτόν τρόπον, όπου το πάλαι ποτέ Σιδηρούν Παραπέτασμα, του Στάλιν, εις το οποίο ασμένως ομνύει πίστην, αντιμετώπιζε τους αντιφρονούντες με τρόπο καθ’ όλα ολοκληρωτικό, πέραν και πάνω από κάθε ψήγμα νομιμότητος.

Ο εθισμός του εις τον οιονεί σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, αρχής γενομένης από το τελεσθέν «συνταγματικό πραξικόπημα», διά της ιταμής περιφρονήσεως της αυθορμήτου βουλήσεως του ελληνικού λαού, μετατρέποντας το «Οχι» σε «Ναι», κατά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του έτους 2015, η απόπειρα χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης μέχρι και η πρόσφατη κατασυκοφάντηση της πλειονότητας του ελληνικού λαού, διά των συλλαλητηρίων διά το μείζονος εθνικής σημασίας ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αποτελούν γεγονός.

Η παρακρατική «πρακτική των μολότοφ» των Εξαρχείων, της χρόνιας απροκάλυπτης κατάλυσης των θεσμών με προδήλως ερυθρό ολοκληρωτικό τρόπο, η αντιδημοκρατική διατήρηση του «άβατου» των Εξαρχείων, διά της εξουδετέρωσης οιουδήποτε αντιφρονούντος διά της βίας, και η εν γένει λοιδορία της προς τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων, διά της ρυπάνσεως, των διακεκριμένων φθορών, διά της αντιποιήσεως του θεσμού του ασύλου, είναι αρχές και αξίες οι οποίες εξέθρεψαν τη νοοτροπία του νυν πρωθυπουργού και προφανώς των στελεχών του, την οποία, ασφαλώς, ενστερνίζεται, καλώς ή κακώς (!), και μία μερίδα του ελληνικού λαού, η οποία αντιλαμβάνεται τη συντεταγμένη Πολιτεία και το κράτος δικαίου ως ένα γήπεδο, εις το οποίο διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας με ακραιφνώς φανατισμένους οπαδούς, οι οποίοι υπολαμβάνουν το άθλημα ως θρυαλλίδα εκδήλωσης βίας ή εφαλτήριο «ρεμβασιστικού χουλιγκανισμού» προς την αντίπαλη ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτού του θεσμικού πρωτογονισμού κείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μια αντίληψη η οποία ποδοπατά και κατακρημνίζει οιοδήποτε θεμέλιο νομικού πολιτισμού, παραπέμποντας σε σκοτεινές περιόδους Ιεράς Εξετάσεως.
Ως προς τούτο κάνω μνεία, αναφορικώς με την επίμαχη υπόθεση Νοvartis, της αμίμητης φράσης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά «αν είναι αθώοι, να το αποδείξουν», κονιορτοποιώντας εκ βάθρων το τεκμήριο της αθωότητας.

Συνελόντι ειπείν, το κυβερνών κόμμα διά του τρόπου διά του οποίου υποκριτικώς επιχειρεί να κυβερνήσει όζει ιδεοληπτικών αγκυλώσεων και έκνομων πρακτικών και όλα αυτά εις τον βωμό της εξουσίας και εις τη διατήρηση μίας αριστερώνυμης φενάκης, ίνα καταπείσει την υδαρή μάζα των ψηφοφόρων του.

*Δικηγόρος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα